Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Τετάρτη 2 Απριλίου 2014

ΣτΕ: Aναστολή πλαφόν συνταγογράφησης …

«… Σοβαρές ανησυχίες για ενδεχόμενη εκτίναξη της δημόσιας φαρμακευτικής δαπάνης το 2014 προκαλεί στο υπουργείο Υγείας η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για προσωρινή αναστολή του πλαφόν συνταγογράφησης φαρμάκων. Με την απόφαση αυτή και τουλάχιστον έως ότου εκδικαστεί η κύρια προσφυγή, πιθανότατα τον ερχόμενο Ιούνιο, οι γιατροί δεν υποχρεούνται να τηρούν το μηνιαίο όριο συνολικής αξίας φαρμάκων που συνταγογραφούν σε ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ –και το οποίο είχε ορίσει ο Οργανισμός–, γεγονός που δυσχεραίνει σημαντικά την προσπάθεια να τηρηθεί ο φετινός στόχος της φαρμακευτικής δαπάνης, με ορατό τον κίνδυνο, η κυβέρνηση να αναγκαστεί να προχωρήσει σε νέα μέτρα. Οπως δήλωσε στην «Κ» ο υπουργός Υγείας Αδωνις Γεωργιάδης, «σεβόμαστε πάντοτε τις αποφάσεις όλων των δικαστηρίων και κυρίως του ΣτΕ. Ομως η κυβέρνηση σε κάθε περίπτωση, έχει έτοιμα εναλλακτικά σχέδια για τον έλεγχο της φαρμακευτικής δαπάνης» … (ΚΑΘΙΗΜΕΡΙΝΗ, 2 Απριλίου 2014).

Άλλη μια εκτός τόπου και χρόνου απόφαση που δημιουργεί προβλήματα και εμμέσως επιβραβεύει τους επίορκους χρηματιζόμενους ιατρούς και τους πάσης φύσεως διαπλεκόμενους με αυτούς, που απομυζούν δημόσιο χρήμα και εξευτελίζουν τους πολίτες και ιδιαιτέρα τους ασθενείς.

Να σταματήσει η άσκηση πολιτικής μέσω δικαστικών αποφάσεων. Τώρα.

ΥΓ: Παρακαλούμε τους κκ. δικαστές και ιδιαίτερα την ηγεσία τους και τον εκλεκτό πρώην αρχισυνδικαλιστή κ. υπουργό Δικαιοσύνης, να διαβάσουν με προσοχή το άρθρο «Ο δικαστής σε ώρα κρίσης» , του κ. Γιώργου Κουβελάκη, (Ο κ. Γιώργος Κουβελάκης είναι σύμβουλος Επικρατείας επί τιμή, πρώην υπουργός Δικαιοσύνης (1993-1995)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου