Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Δευτέρα 5 Μαΐου 2014

Η Ευρώπη των ζωντανών ουμανισμών …


Στο άρθρο της κας Μαρίας  Κατσουνάκη (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, 27 Απριλίου 2014),  βρήκαμε ενδιαφέρουσες επισημάνσεις, αλλά και μας προκάλεσε αλγεινή εντύπωση η παράγραφος «Πρόσφατα συναντήθηκαν στο Παρίσι, στο Theatre National de Chaillot, οι υπουργοί Πολιτισμού 20ι ευρωπαϊκών χωρών (πλην της προεδρεύουσας Ελλάδας...), ύστερα από πρόσκληση της Γαλλίδας ομολόγου τους Ορελί Φιλιπετί, για να συζητήσουν για το «Μέλλον του πολιτισμού, το μέλλον της Ευρώπης». Για πρώτη φορά –όπως γράφτηκε– 20 υπουργοί συντονίστηκαν για να ζητήσουν να ψηφιστεί ένα καινούργιο νομοθετικό περιβάλλον για τον πολιτισμό από το επόμενο Ευρωκοινοβούλιο, που να προστατεύει την πολιτιστική πολυμορφία και τα πνευματικά δικαιώματα στην ψηφιακή εποχή …».

Προτείνουμε η Ελλάδα να δημιουργήσει ένα ραδιοφωνικό και τηλεοπτικό κανάλι Πολιτισμού. Εκεί θα συζητούνται ο πολιτισμός, οι επιστήμες, οι τέχνες, η γλώσσα, η καινοτομία, η ιστορία, οι τεχνολογίες, οι απασχόληση, η δημιουργία, οι ανησυχίες των νέων, οι εμπειρίες σημαντικών ανθρώπων και οι προτάσεις ελλήνων και ευρωπαίων για το παρόν ια το μέλλον της Ελλάδος, της Ευρώπης και του πλανήτη.

Φυσικά ο κατάλογος που παραθέσαμε προηγουμένως είναι απολύτως ενδεικτικός και θα διαμορφώνεται συνεχώς βάσει των αναγκών και αναζητήσεων της Ελληνικής κοινωνίας και των πολιτών. Δεν πρέπει  να είναι στατικός.

Αργότερα, και μετά από κάποια περίοδο  ωρίμανσης θα πρέπει  να γίνει πρόταση  στην ΕΕΕ για διεύρυνση του μηχανισμού και την επέκτασή του σε όλες τις χώρες της ΕΕ.

Εσείς τι λέτε;

ΥΓ: Ασφαλώς θα απευθυνθούμε και στους ακιζόμενους κυρίους που μας κυβερνούν, αλλά δεν περιμένουμε αποτέλεσμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου