Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Παρασκευή 9 Μαΐου 2014

Αποκλειστικές για κροίσους …

Μια «αποκλειστική» νοσοκόμα, για νυχτερινή εργασία 61/2 ωρών χρεώνεται στα ελληνικά νοσοκομεία των Αθηνών με 80 € (όλα πληρωμένα, τιμολόγιο δημοσίου, τις Κυριακές με 120 €!).

Την άποψή μας για το άθλιο αυτό κατασκεύασμα της επίπλαστης ελληνικής ευημερίας και της κομματοσκυλοκρατείας των συνδικαλιστών, την έχουμε εκφράσει σε ανύποπτο χρόνο στα σχόλια http://simpleandclear.blogspot.gr/2013/04/blog-post_26.html , http://simpleandclear.blogspot.gr/2011/02/blog-post_6667.html .

Εξακολουθεί και σήμερα, να μην υπάρχει δυνατότητα των πολιτών, να βάλουν δίπλα στο δικό του άνθρωπο μια κυρία της επιλογής των, ακόμα και αν υπάρχει απόδειξη της αποζημίωσής της. Το σύστημα το απαγορεύει και τους καταδιώκει. Περιττό να τονίσουμε ότι η νυχτερινή κύρια δεν κάνει νοσηλεία, παρέχει μόνο φροντίδα, καθαριότητα και άλλες μικροεξυπηρετήσεις και ύπνο (στην ίδια, σε πολλές περιπτώσεις). Τα παρατράγουδα είναι πολλά και γνωστά τοις πάσι.

Σημειώστε ότι καθημερινώς περνούν δεκάδες άτομα από τις κλινικές (μερικές φορές φορώντας ιατρικές μάσκες) και αφήνουν κάρτες για διαφημίζοντας 12ωρη απασχόληση με 50 €, με εργόσημο.  Και ύστερα από λίγο ένας άνθρωπος της ιδιωτικής ασφάλειας του νοσοκομείου γυρίζει και μαζεύει τις κάρτες. Και ο κύκλος συνεχίζεται αενάως.

Η λύση που απομένει στους πολίτες που δεν μπορούν να καταβάλουν τα υπέρογκα ποσά που προανφέρθηκαν, είναι μία και μόνη: Ή να διανυκτερεύει στενός συγγενής (για όσους έχουν και μπορούν) ή μαύρη συναλλαγή και εργασία, για να περιοριστεί σε λογικά πλαίσια η σχετική δαπάνη. Αυτό όμως είναι παράνομο και εδώ αρχίζουν άλλα κόλπα και επινοήσεις.

Το σεβαστό υπουργείο πρέπει άμεσα να τερματίσει την άθλια αυτή πρακτική. Κανένας οικείος ή πρόσωπο της επιλογής των οικείων δεν πρέπει να διανυκτερεύει στις κλινικές. Ολόκληρο το έργο της νοσηλείας και φροντίδας των ασθενών πρέπει να διεκπεραιώνεται από νοσηλευτές ή ειδικό προσωπικό φροντίδας.

Αν σήμερα το προσωπικό δεν αρκεί και είναι αριθμητικά κάτω από τις ευρωπαϊκές νόρμες, τότε τα ασφαλιστικά ταμεία να συνδράμουν οικονομικά, ώστε να λυθεί το πρόβλημα. Πολίτες που επιθυμούν και μπορούν να συμβάλλουν επικουρικά με χρήματα, να τα καταθέτουν σε ειδικό λογαριασμό του νοσοκομείου.

Κάποτε οι ελληνικού τύπου φάμπρικες πρέπει να τελειώνουν. Ακόμα και αν δεν θέλουν οι νοσηλευτές, οι ιατροί, οι διοικητές, οι καθηγητές, οι υπουργοί, η Τρόικα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου