Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Δευτέρα 23 Ιουνίου 2014

Κάνουν ότι θέλουν στο Μετρό …


Στις 21 Ιουνίου πήραμε το Μετρό από το Χολαργό προς Ομόνοια .

Σε ενδιάμεσο σταθμό μπήκαν  δύο άτομα γύρω στα 30 με το φραπέ στο χέρι. Σε παρατήρησή  μου έδειξαν «ότι θα το έχουν υπόψη τους» και συνέχισαν να μιλούν μεταξύ τους σε κάποια άλλη γλώσσα. Αυτός που φαίνεται  ότι καταλάβαινε ελληνικά μου υπέδειξε μια άλλη κυρία που μετέφερε ένα θερμός καφέ, αλλά δεν έπινε. Προς γνώση  μου προφανώς .

Στο σταθμό Σύνταγμα τους ρώτησα από πού είναι και μου είπαν από τη Συρία. Ήταν καλοβαλμένοι και δεν φαίνεται να είχαν  σχέση με ταλαιπωρημένους λαθρομετανάστες. Τους ζήτησα  να σέβονται τη χώρα που βρίσκονται  και να μην κάνουν του κεφαλιού τους. Προφανώς δεν τους έπεισα και δεν υπήρξε κάποιο αποτέλεσμα μια και εξακολουθούσαν να απολαμβάνουν τον καφέ τους.

Μόλις γύρισα να φύγω  είδα δυο «κυρίους» γύρω στα 50-55 να απολαμβάνουν και αυτοί   το φραπέ τους. Ήταν Αιγύπτιοι κατά δήλωσή τους και σε παρατήρησή  μου είπαν ότι είχαν ζητήσει  άδεια και άρα δεν υπήρχε πρόβλημα.

Εκτός της ασέβειας προς τους κανόνες της χώρας στην οποία, δεν ξέρω με ποιο τρόπο φιλοξενούνται, κάνουν και πλάκα και γράφου στα παλιότερα των υποδημάτων τους έλληνες.

Βέβαια οι υπάλληλοι του Μετρό δεν βλέπουν κανέναν να τρώει και να πίνει (όπως έχω πολλάκις επισημάνει στη διοίκηση) και όλα καλά και όλα ωραία, όσο πέφτει καθημερινώς και αδιαλείπτως το μεροκάματο της απάθειας και της μη εργασίας.

Επανερχόμαστε στην πρότασή μας http://simpleandclear.blogspot.gr/2013/03/blog-post_7844.html , για την οποία η διοίκηση απαξιοί και να απαντήσει. Φαίνεται ότι προέχει να μην βρεθούν σε δύσκολη θέση όσοι παρανομούν και να μην κουράζονται οι καημένοι οι υπάλληλοι.

Ξευτίλα και πλήρης αδιαφορία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου