Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Σάββατο 28 Ιουνίου 2014

Πράσινο νοσοκομείο θα εξοικονομεί ένα εκατ. ευρώ τον χρόνο …

«… Τη λύση στην ιδιαίτερα δύσκολη εξίσωση της παροχής των ίδιων –με το παρελθόν– υπηρεσιών προς τους πολίτες με όλο και συρρικνωμένους προϋπολογισμούς, φαίνεται ότι έχει βρει τα τελευταία χρόνια το νοσοκομείο Καλαμάτας. Με την αξιοποίηση κοινοτικών κονδυλίων του ΕΣΠΑ και την προώθηση έργων όπως εγκατάσταση ηλιοθερμικών συστημάτων, παραγωγή οξυγόνου ιατρικής χρήσης, φωτοβολταϊκά συστήματα σε στέγαστρα του πάρκινγκ  
και αντικατάσταση λαμπτήρων, το νοσοκομείο Καλαμάτας θα μπορεί σε λίγο διάστημα να εξοικονομεί περίπου ένα εκατομμύριο ευρώ ετησίως για τις λειτουργικές του δαπάνες …» (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΛΛΑΔΑ , 28 Ιουνίου 2014).

Το θέμα της αξιοποίησης των χώρων στάθμευσης των μεγάλων νοσοκομείων είχαμε επισημάνει και στο υπουργείο Υγείας από το 2008, ενώ το 2010 προτείναμε τη κάλυψή τους με φωτοβολταϊκές επιφάνειες (βλέπετε π.χ. http://simpleandclear.blogspot.gr/2010/10/blog-post_3707.html ). Την αξιοποίηση των χώρων στάθμευσης είχαμε προτείνει και σε εταιρείες όπως η Lidl Hellas.

Χαιρόμαστε ιδιαίτερα που κάποιοι έλληνες πολίτες είδαν την ευκαιρία – μετά από τόσα χρόνια - και την εκμεταλλεύτηκαν. Περιμένουμε τώρα τη γενίκευση των εφαρμογών και την άμεση αξιοποίηση σχολάζουσας γης, επιφάνειας, λογικής, εκμετάλλευσης και θέσεων εργασίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου