Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Κυριακή 29 Ιουνίου 2014

Πήρε το χρίσμα ο Γιουνκέρ …


O πιο μοναχικός άνθρωπος στην Ευρώπη, σύμφωνα με τον γερμανικό Τύπο.
ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ - ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ. «Λευκός καπνός» βγήκε χθες το απόγευμα από το κτίριο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου καθώς έπειτα από έναν περίπου μήνα από τις ευρωεκλογές του Μαΐου, οι 26 από τους 28 ηγέτες των κρατών-μελών της Ε.Ε. αποφάσισαν ότι ο καταλληλότερος υποψήφιος για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής δεν είναι άλλος από τον Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ, παρά τις εντονότατες αντιρρήσεις του Βρετανού πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον, που επέμεινε μέχρι τέλους στην αντίθεσή του και θεωρείται ο μεγάλος χαμένος της Συνόδου.

Χθες το μεσημέρι οι 28 ηγέτες κάθισαν γύρω από το στρωμένο τραπέζι έτοιμοι για το καθιερωμένο γεύμα της Συνόδου που θα ακολουθούσε και εκεί το μενού περιείχε την εκλογή του ανθρώπου στη σημαντικότερη θέση της Ευρώπης, του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Είκοσι έξι από τους 28 ηγέτες έδειξαν την εμπιστοσύνη τους στο πρόσωπο του πρώην πρωθυπουργού του Λουξεμβούργου, ενώ αδιάλλακτοι στη θέση τους παρέμειναν ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Ορμπαν και ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον, ο οποίος δήλωσε μετά την επιλογή του Λουξεμβουργιανού πολιτικού ότι «αυτή είναι μία μαύρη μέρα για την Ευρώπη» και πρόσθεσε ότι καθίστανται πιο δυσχερείς οι σχέσεις της Βρετανίας με την Ε.Ε. (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΚΟΣΜΟΣ , 28 Ιουνίου 2014).

Πρώτα από όλα συγχαρητήρια στον κατά τη γνώμη μας γνήσιο Ευρωπαίο πολίτη κ. Γιουνγκέρ, ικανό τέκνο της Ευρώπης, εξαιρετικά συμπαθή στους πολίτες και οραματιστή για την ενωμένη Ευρώπη των λαών.

Δεν ξέρουμε τι να πούμε για τον κ. Κάμερον και τον πρωθυπουργό της Ουγγαρίας κ. Ορμπάν (αυθόρμητα μας έρχεται στο νου ο Σάντσο Πάντσο του Θερβάντες).

Η περίπτωση του κ. Κάμερον μας φέρνει στο νου τον Ηρόστρατο και τις πράξεις του. Ίσως τον αδικούμε, αλλά μάλλον απέδειξε ότι δεν έχει τη στόφα του ηγέτη και μάλιστα μεγάλης δύναμης.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου