Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Παρασκευή 11 Ιουλίου 2014

Μακεδονία – Θράκη: «Λουκέτο» έβαλαν 50.000 επιχειρήσεις την τελευταία τριετία …


Πλησιάζουν τις 50.000 οι επιχειρήσεις που διαγράφηκαν από τα μητρώα των 18 επιμελητηρίων της Μακεδονίας και της Θράκης την τριετία 2011-2013, με αποτέλεσμα να μείνουν άνεργοι χιλιάδες άνθρωποι στη Βόρεια Ελλάδα. Στην ίδια τριετία έκαναν την εγγραφή τους στα επιμελητήρια 35.456 επιχειρήσεις, οι οποίες όμως δύσκολα μπορούν να αντισταθμίσουν όσες βγήκαν "εκτός παιχνιδιού" για λόγους ...ποιοτικούς.  
  
«Αν δούμε τις διαγραφές και τις εγγραφές της τελευταίας τριετίας διαπιστώνουμε ότι οι επιχειρήσεις που έκλεισαν είναι σε σημαντικό βαθμό παραγωγικές, μικρομεσαίες επιχειρήσεις που δούλευαν 10-15 χρόνια και απασχολούσαν τρεις-τέσσερις εργαζόμενους έκαστη. Αυτές που άνοιξαν αντίθετα, είναι κυρίως καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, που λειτουργούν με έναν ή δύο εργαζόμενους. (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ 09.07.2014 : 17:51).

Κάποτε δεν πρέπει  αυτή η κυβέρνηση και οι υπηρεσίες της να παραθέτουν ακριβή στοιχεία για κάθε δραστηριότητα και κάθε επιχειρούμενη ανάλυση;

Αντίθετα - με τα σημερινά δεδομένα και το τρόπο λειτουργίας των άθλιων υπηρεσιών - ο καθένας λέει ότι θέλει και εκμεταλλεύεται τους αριθμούς για να κάνει πολιτική, συνήθως του κώλου και του λαϊκισμού.

Απαιτούμε να δοθούν πλήρη στοιχεία για το είδος των επιχειρήσεων που έκλεισαν και άνοιξαν την περίοδο της κρίσεως 2008-2014 (σήμερα). Τα στοιχεία αυτά πρέπει να δημοσιεύονται διαρκώς και να ανανεώνονται τακτικά, ώστε ο κάθε ενδιαφερόμενος να μπορεί να τα μελετήσει και προετοιμάσει τις μελλοντικές κινήσεις του.

Το χάλι του να γίνεται πολιτική και μόνο εκμετάλλευση κάθε στοιχείου, είναι απόδειξη μεσαιωνισμού, διαπλοκής, κομματισμού και εν τέλει αλητείας και δεν έχει καμιά σχέση με οικονομικό σχεδιασμό και προγράμματα αντιμετώπισης των προβλημάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου