Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Πέμπτη 10 Ιουλίου 2014

Κορυφαίο ΑΕΙ στην Ελλάδα το Πανεπιστήμιο Κρήτης …

Κορυφαίο πανεπιστημιακό ίδρυμα στην Ελλάδα αναδεικνύεται το Πανεπιστήμιο της Κρήτης, σύμφωνα με την αξιολόγηση του ολλανδικού πανεπιστημίου Leiden η οποία έγινε βάσει διάφορων βιβλιομετρικών δεικτών. 
  
Στην ελληνική κατάταξη ακολουθεί το Πανεπιστήμιο των Ιωαννίνων και έπονται το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, το Πανεπιστήμιο Αθηνών και το Πανεπιστήμιο Πάτρας.

Τα ελληνικά πανεπιστήμια, πάντως, βρίσκονται από τη μέση και κάτω στην παγκόσμια κατάταξη. Επί 750 ιδρυμάτων που αξιολογήθηκαν, το Πανεπιστήμιο της Κρήτης καταλαμβάνει την 333η θέση, το Ιωαννίνων την 450ή, το ΕΜΠ την 454η, το ΑΠΘ την 506η, το ΕΚΠΑ την 548η και το Πανεπιστήμιο της Πάτρας την 588η.

 Πρώτο στην κατάταξη είναι το αμερικανικό Πανεπιστήμιο Ροκφέλερ, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι στην πρώτη δεκάδα κυριαρχούν απολύτως τα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα των Ηνωμένων Πολιτειών (MIT, Χάρβαρντ, Μπέρκλεϊ, Στάνφορντ, Τεχνολογικό Ινστιτούτο Καλιφόρνιας, Πρίνστον, Σάντα Μπάρμπαρα, Σαν Φρανσίσκο και Γιέιλ).

Κορυφαίο ίδρυμα στην Ευρώπη είναι το Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ, ενώ ακολουθεί η Πολυτεχνική Σχολή της Λοζάνης.

 Στην ευρωπαϊκή κατάταξη (288 πανεπιστήμια), το πανεπιστήμιο της Κρήτης καταλαμβάνει την 150η θέση. (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ,  ΕΛΛΑΔΑ

Περιμένουμε τους λαλίστατους και αγρίως κομματιζόμενους πρυτάνεις των ελληνικών πανεπιστημίων να σχολιάσουν την είδηση  και να αιτιολογήσουν τα αποτελέσματα.

Ακόμα και εκείνους τους κκ. πρυτάνεις των ΑΕΙ που δεν υπάρχουν καν στον κατάλογο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου