Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Κυριακή 20 Ιουλίου 2014

Αρχαιολογία σημαίνει κοινωνία …

Διαβάσαμε το άρθρο της κας Μαρίας Κατσουνάκη (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ, 13.07.2014) και τρομάξαμε για ακόμα μια φορά.

Σταχυολογούμε:

«​Ένας αρχαιολογικός χώρος πρέπει να μπαίνει μέσα στη ζωή και την καθημερινότητά μας, στεγάζοντας ξανά αυτά που στέγαζε στην αρχαιότητα: ιδέες, πολιτική, τέχνη και, κυρίως, έμπνευση», έχει δηλώσει στο παρελθόν ο Πέτρος Θέμελης.

Συναίνεσε σε ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα, σε συνεργασία με το ξενοδοχειακό συγκρότημα Costa Navarino, σύμφωνα με το οποίο επισκέπτες απ’ όλον τον κόσμο που ενδιαφέρονταν για τις ανασκαφές θα μπορούσαν να κάνουν διακοπές στην Ελλάδα παρακολουθώντας από κοντά και ενεργητικά τις εργασίες στην Αρχαία Μεσσήνη.

 συνέχεια είναι λίγο ως πολύ γνωστή. Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσαν ερώτηση στη Βουλή κρίνοντας την πρωτοβουλία ως απαράδεκτη, τουριστική «ατραξιόν», κάτι σαν... ξεπούλημα στο μεγάλο κεφάλαιο.

Όμως η ακύρωση της προσπάθειας εν τη γενέσει της (ύστερα από εντολή, λόγω των αντιδράσεων, της Αρχαιολογικής Εταιρείας) φέρνει στην επιφάνεια παθογένειες και αναχρονισμούς. Και κυρίως, αναζωπυρώνει τη συζήτηση για την «αρχαιολογία στη δημόσια σφαίρα».

Τι να πρωτοθαυμάσει κανείς.

Παραλογισμός και καταστροφή θέσεων εργασίας, χαμένες  ευκαιρίες προβολής του ελληνικού πολιτισμού κα., κα.

Το πλέον παράλογο δεν είναι η εγκληματική συμπεριφορά των αριστερών και του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά της Αρχαιολογικής Εταιρείας (αμφιβάλλω αν η ΑΕ έχει καμιά αρμοδιότητα επί του θέματος) και η συμπόρευση με τις εντολές και τις απόψεις του ΣΥΡΙΖΑ.

Ενώ δεν είδα πουθενά και την «αναζωπύρωση της συζήτησης …».

Το δράμα είναι οι αρμόδιοι οι οποίοι έχουν βρει τη κότα που κάνει τα χρυσά αυγά, δηλαδή να μην κάνουν τίποτε και να μην έχουν ευθύνες.

Τα ελληνικά σοβιέτ ακόμα βρίσκονται στη θέση τους και συνεχίζουν με αμείωτη ένταση το καταστροφικό τους έργο τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου