Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Πέμπτη 31 Ιουλίου 2014

«Παγώνει» με προσωρινή διαταγή του ΣτΕ το πλαφόν στη συνταγογράφηση …

Προσωρινή διαταγή, σύμφωνα με την οποία «παγώνει» η εφαρμογή της απόφασης του Υπουργού Υγείας Μάκη Βορίδη και της απόφασης του ΕΟΠΥΥ για το πλαφόν στη συνταγογράφηση δραστικών ουσιών ανά γιατρό, ειδικότητα και γεωγραφική περιοχή, εξέδωσε ο πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας Σωτήρης Ρίζος.

Στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο είχε προσφύγει ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος ενώ και ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών κατέθεσε αντίστοιχη προσφυγή. Οι γιατροί ζητούν να ανασταλεί και να ακυρωθεί η απόφαση του υπουργού Υγείας για «τον καθορισμό ελαχίστων ποσοστιαίων ορίων συνταγογράφησης φαρμάκων δραστικών ουσιών οι οποίες δεν τελούν υπό καθεστώς προστασίας και καθορισμό ορίου δαπάνης συνταγογράφησης φαρμάκων». (ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ, Δευτέρα, 28 Ιουλίου 2014 19:14).

Σημειώστε το όνομα κ. Σωτήρης Ρίζος, πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας. Φαντάζομαι ότι θα τον ξανακούσουμε.

Φυσικά και δεν περιμέναμε από τους «άθικτους-untouchable» της ελληνικής κοινωνίας να προσμετρήσουν τα παράλογα βάρη των ελλήνων πολιτών από τις συμμορίες που λυμαίνονται το τόπο και τους πολίτες δεκάδες χρόνια τώρα, με πρόσχημα την υγεία του.

Όσον αφορά τον ΠΙΣ αυτός ούτε καν πρέπει  να αναφέρεται. Είναι κατ’ εμάς απόλυτα αναξιόπιστος, όπως και ο περιφερόμενος στα κανάλια πρόεδρός του.

Κατά μία λογική θα μπορούσαμε να συμφωνήσουμε με τον κ. Ρίζο, αν στο σκεπτικό του παραλαμβάνεται η λογική ότι το ηλεκτρονικό σύστημα μπορεί και πρέπει να ελέγχει κάθε ένα ιατρό για τη συμπεριφορά του τις ενέργειές του ξεχωριστά και να μην απαιτούνται οριζόντια μέτρα κατά δικαίων και αδίκων.

Αλλά βέβαια κανείς από τους ηγέτες μας δεν πείθει ότι ξέρει τι θέλει, τι κάνει και που θέλει να καταλήξει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου