Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Σάββατο 19 Ιουλίου 2014

Τι είδους Δημοκρατία θέλουμε στην Ευρώπη …

Για μια ακόμα φορά ο κ. Γιάννης Κοτόφωλος θέτει προς όλους μας σοβαρά ερωτήματα για το μέλλον της Ευρώπης (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ , 13.07.2014).
  
«… Η ​​κρίση στην Ευρώπη κατέδειξε ότι η ημιτελής οικονομική και νομισματική ένωση δεν μπορεί να λειτουργήσει αποτελεσματικά, συνεπώς ούτε και για μεγάλο διάστημα, χωρίς την απαραίτητη πολιτική ένωση. Επιτείνει, όπως αποδείχθηκε, τις αντιθέσεις μεταξύ των κρατών-μελών του Βορρά και του Νότου, μεταξύ των πλουσιότερων και των ασθενέστερων οικονομιών, μεταξύ των δανειστών και των οφειλετών. Επίσης, η κρίση αποκάλυψε ότι οι διεθνείς χρηματοοικονομικές αγορές μπορούν να επιτεθούν ανελέητα στις πιο αδύναμες οικονομικά χώρες, με οδυνηρές συνέπειες για τις ίδιες -απειλώντας και ολόκληρο το ευρωπαϊκό οικοδόμημα- εξαιτίας της έλλειψης πολιτικών υποδομών και ενιαίας πολιτικής λειτουργίας σε πανευρωπαϊκό επίπεδο …».

Μπορεί οι πολίτες να αγωνιούμε και να διερωτόμαστε που βαδίζουμε, όμως η ελιτ της χώρας, πολιτική, πνευματική, καλλιτεχνική, οικονομική, παραγωγική κοιμάται τον ύπνο του δικαίου και θεωρεί βδελυρό το να ασχοληθεί με τέτοια θέματα.

Άλλωστε αυτή είναι και καβάλα, απολαμβάνει και πλουτίζει και αν συμβεί κάτι θα την κοπανίσει πρώτη σε ασφαλείς παραδείσους, όπου την περιμένουν ουρί και πιλάφια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου