Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Σάββατο 19 Ιουλίου 2014

Σύγκρουση συμφερόντων …

Ο καθηγητής Δημόσιας Οικονομικής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Ν. Τάτσος, γράφει στη ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ , της 13ης Ιουλίου 2014:
 «… .Η ​​ιδέα για το άρθρο αυτό δημιουργήθηκε όταν ανακοινώθηκαν από την κυβέρνηση τα προσόντα που πρέπει να έχει ο νέος Γ.Γ. Εσόδων. Η σχετική ανακοίνωση έλεγε ότι θα προτιμηθούν όσοι έχουν εμπειρία στον ιδιωτικό τομέα. Η ενασχόλησή μου όμως με το αντικείμενο της μεταπήδησης στελεχών μεταξύ δημοσίου και ιδιωτικού τομέα είναι αρκετά παλαιότερη. Φτάνει στον Μάιο του 2009, όταν με την ιδιότητά μου ως πρέσβη της Ελλάδας στον ΟΟΣΑ, έστειλα ενημερωτικό σημείωμα στην τότε πολιτική ηγεσία για το πώς προστατεύουν από τη μετακίνηση αυτή τα συμφέροντά τους και τα στελέχη τους οι άλλες χώρες.

Ετσι, η μεταπήδηση από τον ιδιωτικό στον δημόσιο τομέα και το αντίστροφο δεν με βρίσκει αντίθετο. Πρέπει όμως να γίνεται με όρους που να διασφαλίζουν το Δημόσιο και όσους το αποτολμούν … και καταλήγει  «Θα εξακολουθεί το Δημόσιο να αποτελεί φυτώριο στελεχών για την αποφυγή αυτών που θεσπίζει το ίδιο και να βάλλεται έτσι εκ των ένδον;»

Πώς να ορθοποδήσει το άθλιο αυτό ελληνικό δημόσιο και η δημόσια διοίκηση;

Αυτό νομοθετεί και θέτει στο απυρόβλητοι κάθε παράνομη, παράλογη και εις βάρος του ενέργεια και διαδικασία, προς αποκλειστικό όφελος των δικών του παιδιών – δεξιών, αριστερών, κουκουέδων, φασιστών, δηλαδή κάθε καρυδιάς καρύδι.

Καιρός για Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη και πλήρη Διαφάνεια και στη δημόσια διοίκηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου