Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Σάββατο 26 Ιουλίου 2014

Handelsblatt: Υπαλλήλους με πλαστά πιστοποιητικά «ξεφορτώνεται» η Ελλάδα …

Την άποψη ότι η Ελλάδα επιθυμεί να «ξεφορτωθεί» υπαλλήλους οι οποίοι έχουν πλαστά πιστοποιητικά, εκφράζει σε άρθρο της η γερμανική εφημερίδα «Handelsblatt», αναφερόμενη στην αξιολόγηση  των δημοσίων υπαλλήλων και στη μείωση του αριθμού τους.
«Ακόμα και χωρίς απολυτήριο Λυκείου είναι δυνατή στην Ελλάδα μία καριέρα στο Δημόσιο», επισημαίνει ο αρθρογράφος και αναφέρεται στα αποτελέσματα των δειγματοληπτικών ελέγχων του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης που έδειξαν ότι σε σύνολο 5.000 δημοσίων υπαλλήλων οι 266 είχαν υποβάλει παραποιημένα πιστοποιητικά. (ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ, Παρασκευή, 25 Ιουλίου 2014 18:11).

Κάποιο αρμόδιος πρέπει  να προκαλέσει μια μελέτη για τη συσχέτιση της ποιότητας της δημόσιας διοίκησης και της απάτης μεγάλου αριθμού δημοσίων υπαλλήλων που προσελήφθησαν με πλαστά πιστοποιητικά και άρα ακατάλληλα ή καθόλου προσόντα.

Επίσης να μετρηθεί ο βαθμός επηρεασμού της ομαλής ροής των συναλλαγών των πολιτών με τη διοίκηση λόγω των ανύπαρκτων προσόντων των εντεταλμένων υπάλληλων.

Μήπως έτσι εξηγείται και η σκαιά συμπεριφορά ίσως και της πλειοψηφίας των δημοσίων υπαλλήλων προς τους πολίτες;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου