Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Κυριακή 27 Ιουλίου 2014

«Η Κρήτη μπορεί να γίνει μια Silicon Valley» …

Ο βασικός στόχος που θέτουν η Περιφέρεια Κρήτης και τα επιστημονικά-ερευνητικά ιδρύματα του νησιού, είναι η διασύνδεση της έρευνας, της καινοτομίας, της πραγματικής οικονομίας αλλά και της επιχειρηματικότητας, που θα συντελέσει στην περαιτέρω ανάπτυξη και στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.
 «Η Κρήτη έχει μια τεράστια δυναμική μέσα από τα ερευνητικά και επιστημονικά της ιδρύματα. Το νησί μπορεί να γίνει μια Silicon Valley του κόσμου» ανέφερε την Παρασκευή ο Στηβ Βρανάκης, υπεύθυνος της Google Creative Lab.

Ο κ. Βρανάκης παραβρέθηκε σε σύσκεψη των Ακαδημαϊκών και Ερευνητικών Ιδρυμάτων της Κρήτης που οργάνωσε το Παγκόσμιο Συμβούλιο Κρητών και η Περιφέρεια Κρήτης στο Ίδρυμα Τεχνολογίας Έρευνας (ΙΤΕ). (ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ, Παρασκευή, 25 Ιουλίου 2014 22:57).

Μας ξενίζουν αυτές οι κοινότυπες αναφορές σε Κοιλάδες της Επιχειρηματικότητας κλπ., κλπ..

Ωστόσο πιστεύουμε ότι πρόκειται για την πρώτη σαφή ένδειξη σοβαρού προβληματισμού επιστημόνων, πολιτών, κάποιων αρχών και ερευνητικών φορέων να προχωρήσουν σε διαβουλεύσεις, ελπίζουμε και αποφάσεις και τη διαμόρφωση στρατηγικών προς όφελος των νέων κυρίως αυτού του δύσμοιρου τόπου.

Καλή επιτυχία και σύντομα με αποφάσεις και δραστηριότητες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου