Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Πέμπτη 14 Αυγούστου 2014

Η Ελλάδα των 15χρονων …

Αυτά τα παιδιά, οι σημερινοί 15χρονοι, σε 3 χρόνια αποκτούν δικαίωμα ψήφου και κάτω από ορισμένες συνθήκες, μπορεί να είναι οι ρυθμιστές της πολιτικής και κοινωνικής ζωής του τόπου.

Λογικά λοιπόν οι νέοι αυτής της ηλικίας πρέπει να προετοιμάζονται για τη μεγάλη στιγμή, αλλά και δικαιούνται να διαμορφώσουν σοβαρές απόψεις για το μέλλον της χώρας και το μέλλον της ζωής στην Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Λογικά επίσης οι νέοι αυτοί πρέπει να προετοιμαστούν, να αποκτήσουν προσόντα, πληροφορίες, αλλά και να συζητήσουν μεταξύ τους και με έγκριτους πολίτες που αυτοί θα επιλέγουν, πως ονειρεύονται το μέλλον τους και το μέλλον της κοινωνίας εντός της οποίας καλούνται να ευδοκιμήσουν.

Δεν είναι λογικό να μην ασχολούνται με το μέλλον τους και το μέλλον της χώρας, εκτός κατ’ ιδίαν και με το στενό τους περιβάλλον. Και η ασχολία αυτή πρέπει να λάβει συγκεκριμένη μορφή και να αποδίδει καλά αποτελέσματα. Τα πλαίσια λειτουργίας των μηχανισμών συμμετοχής πρέπει να θέσουν οι ίδιοι οι νέοι, έχοντας όμως πρόσβαση σε τυχόν σχετικές πληροφορίες ανά τον κόσμο. Και αν δεν τους ικανοποιούν προηγούμενες πρακτικές και διεργασίες, ας καθιερώσουν τις δικές τους, ίσως πρωτότυπες και παραδείγματα προς μίμηση.

Οι δραστηριότητες αυτές πρέπει να μείνουν μακριά από κόμματα και κάθε είδους πατρώνους και πατροναρίσματα.

Τις σχετικές πρωτοβουλίες πρέπει ίσως να αναλάβουν σοβαροί άνθρωποι των δήμων ή/και των φορέων πολιτισμού, όπως για παράδειγμα οι Βιβλιοθήκες του δικτύου που δημιούργησε η πρωτοβουλία του Ιδρύματος Νιάρχου.

Περιμένουμε σχόλια, άλλες προτάσεις και ιδέες που θα είναι προς την ίδια κατεύθυνση.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου