Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Τετάρτη 13 Αυγούστου 2014

Μην πετάτε στη θάλασσα τα επεξεργασμένα λύματα της Ανατολικής Αττικής …

Το ΣτΕ με την απόφαση του Τμήματος Ε’ με αρ. 2752/2013 της 5ης Ιουνίου 2013, κατατρόπωσε εχέφρονες πολίτες, καθώς έβγαλε απαράδεκτες τις προσφυγές κατά του σχεδιασμού του έργου και του τρόπου και του τόπου διάθεσης των προϊόντων επεξεργασίας των λυμάτων, μέρους της Ανατολικής Αττικής (υπάρχουν αρκετές αναρτήσεις επί του θέματος στο Ημερολόγιο Απλά και Κατανοητά από το 2007).

Τα έργα άρχισαν με γιορτές και φανφάρες (Σάββατο, 23 Νοεμβρίου 2013 12:53), και πριν ένα περίπου μήνα άρχισε να κατασκευάζεται και ο αγωγός διάθεσης στην περιοχή Χαμοληά, Βραυρώνος, του δήμου Μαρκοπούλου!.

Είμαστε τη άποψης ότι τώρα πρέπει να αρχίσει και μια νέα κινητοποίηση των πολιτών για την επαγγελματική εκτέλεση των έργων και την ορθολογική λειτουργία των μονάδων επεξεργασία και του αγωγού διάθεσης.

Μας προξένησε άσχημη εντύπωση η συμπεριφορά του εργολάβου και των αρμοδίων αρχών – βλέπετε το σχόλιο Άρχισε στα μουλωχτά ……(στις ιστοσελίδες του ΑΤΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ στη δ/νση http://asclepieionpark.med.uoa.gr/AttikoParkoVravronas/default.aspx ) και έτσι μας έζωσαν τα φίδια.

Θέλουμε προς το παρόν να επισημάνουμε δύο νέα στοιχεία:
  1. Απουσία σχεδίου αξιοποίησης των επεξεργασμένων λυμάτων για κατάλληλες χρήσεις (βιομηχανικές, εμπλουτισμού υδροφόρου ορίζοντα, αστικές χρήσεις, κλπ.)
  2. Η κρυφίως διακινούμενη πληροφόρηση ότι ο αγωγός θα δεχτεί και τα προϊόντα των μονάδων επεξεργασίας Ραφήνας/Σπάτων και Νέας Μάκρης/Μαραθώνα και ίσως και άλλων περιοχών όπως Παλλήνης, Πικερμίου, Γέρακα κλπ.
Τα προβλήματα είναι μπροστά μας και πρέπει  όλοι να απαιτήσουμε υπεύθυνη και πλήρη ενημέρωση και διαδικασίες συμμετοχής εκπροσώπων των πολιτών σε όλες τις φάσεις υλοποίησης και λειτουργίας  των έργων.

Ταύτα και εμμένω και απαντήσεις αναμένω …

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου