Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Τρίτη 5 Αυγούστου 2014

Ανενεργό το σύστημα εισροών - εκροών για πάταξη του λαθρεμπορίου καυσίμων …

«… Ανησυχίες για επάνοδο του λαθρεμπορίου στο πετρέλαιο θέρμανσης με την έναρξη της νέας περιόδου διακίνησης τον προσεχή Οκτώβριο, διατυπώνονται από την αγορά πετρελαιοειδών. Αυτές συνδέονται με το γεγονός ότι η κυβέρνηση ετοιμάζεται να επαναφέρει τη μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης (ΕΦΚ) στο πετρέλαιο θέρμανσης, χωρίς να έχει θωρακίσει τη λειτουργία του συστήματος εισροών - εκροών,
 
που μπορεί να διασφαλίσει την πάταξη του λαθρεμπορίου. Τα στοιχεία που παραθέτουν παράγοντες της αγοράς σε σχέση με τη λειτουργία του συστήματος εισροών - εκροών είναι άκρως απογοητευτικά, καθιστούν πλήρως ανεφάρμοστο το μέτρο και υποκρύπτουν έλλειμμα πολιτικής βούλησης για ένα μείζον θέμα όχι μόνο σε σχέση με την απώλεια δημοσίων εσόδων αλλά και σε σχέση με την εξυγίανση της αγοράς και την ενίσχυση του αθέμιτου ανταγωνισμού από τους λαθρέμπορους εις βάρος των υγιών επιχειρήσεων. Στις 31 Αυγούστου λήγει η καταληκτική και δεσμευτική από το Μνημόνιο ημερομηνία για την πλήρη εγκατάσταση συστήματος εισροών - εκροών στα πρατήρια σε όλη την επικράτεια αλλά και στους μεταπωλητές πετρελαίου θέρμανσης οι οποίοι διακινούν το 15-20% περίπου των συνολικών ποσοτήτων πετρελαίου θέρμανσης …» (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, 5 Αυγούστου 2014). 

Αποτίουμε - σεμνά και ταπεινά - φόρο τιμής στους αδούλωτους Έλληνες και στους υψηλούς προστάτες τους, στη θαυμάσια ελληνική δημόσια διοίκηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου