Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Δευτέρα 11 Αυγούστου 2014

Ερντογάν: Προχωράμε σε μια νέα εποχή …

«Κλείνουμε μια εποχή και προχωρούμε εμπρός, σε μια νέα» δήλωσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μιλώντας σε υποστηρικτές του που συγκεντρώθηκαν στην Άγκυρα για να πανηγυρίσουν τη νίκη του στις προεδρικές εκλογές της Τουρκίας.
 
«Σήμερα δεν είναι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν που κέρδισε αυτές τις εκλογές, (αλλά) είναι η βούληση του έθνους, είναι η δημοκρατία», ανέφερε ο επικεφαλής του ισλαμοσυντηρητικού κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AK) στην πρώτη του ομιλία ως εκλεγμένος πρόεδρος της χώρας.

Έκανε επίσης έκκληση για «κοινωνική συναίνεση» και πρόσθεσε: «Υπάρχουν Μουσουλμάνοι, Χριστιανοί, Ιουδαίοι, Αλεβίδες, Σουνίτες, Κούρδοι, Λάζοι, Τσερκέζοι, Έλληνες, Αρμένιοι, αλλά πάνω από όλα υπάρχουν πολίτες της Τουρκίας (...) Το λέω αυτό από την καρδιά μου. Ας ανοίξουμε σήμερα μια νέα περίοδο κοινωνικής συμφιλίωσης και ας αφήσουμε τις διενέξεις του παρελθόντος στην Τουρκία του παρελθόντος». ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ, Κυριακή, 10 Αυγούστου 2014 23:53, UPD:11/08/2014 06:40).

Μας έκανε εντύπωση η προηγούμενη δήλωση του κ. Ερντογάν. Μοιάζει οθωμανική - αν κυριολεκτεί - διανθισμένη λόγω του 21ου αιώνα, με τη λέξη δημοκρατία.

Αν είναι πράγματι ειλικρινής, τότε μπορεί να συμπεράνει κανείς ότι ο επόμενος πρωθυπουργός θα είναι ο κ. Νταβούτογλου, ο γνωστός νέο Οθωμανός.

Πάντως ελπίζουμε σε δημοκρατικές διαδικασίες, σεβασμό των συνόρων, συνεργασία και καλή γειτονία και όχι προσπάθεια επιστροφής στη παλιά καλή εποχή των σουλτάνων και της οθωμανικής αυτοκρατορίας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου