Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Πέμπτη 7 Αυγούστου 2014

Στα αζήτητα τα περίπτερα στην Πάτρα …

Ούτε με μηνιαίο μίσθωμα 50 ευρώ δεν ενοικιάζονται τα περίπτερα στην Πάτρα, όπως τουλάχιστον αποδείχθηκε κατά τη διάρκεια δημοπρασίας που πραγματοποίησε ο δήμος, μετά την αποξήλωση «σχολαζόντων» περιπτέρων και τη δημιουργία νέων θέσεων.
Ειδικότερα, σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Πατρέων Γ. Σιγαλό, ολοκληρώθηκε η αποξήλωση τουλάχιστον 23 περιπτέρων των οποίων οι ιδιοκτήτες έχουν φύγει από τη ζωή. Σε αυτήν την περίπτωση, σύμφωνα με τον νόμο, η ιδιοκτησία του περιπτέρου περνάει στην Τοπική Αυτοδιοίκηση ασχέτως εάν υπάρχει κληρονόμος. Μετά την αποξήλωση οι θέσεις που καταργήθηκαν αντικαταστάθηκαν με νέες σε άλλα σημεία της Πάτρας και ξεκίνησε η διαδικασία της δημοπρασίας, προκειμένου να επιλεγούν οι ενοικιαστές για το 70% των περιπτέρων, ενώ για το υπόλοιπο 30%, οι άδειες προβλέπεται να δοθούν σε άτομα με ειδικές ανάγκες, τρίτεκνους, πολύτεκνους κ.ά. 

Εκτός όμως των «σχολαζόντων» περιπτέρων υπάρχει και μία άλλη κατηγορία περιπτέρων που δημιουργούν, λόγω θέσης, προβλήματα, κυρίως στην κίνηση των πεζών. Σύμφωνα με τα στοιχεία του δήμου, πρόκειται για περίπτερα τα οποία για παράδειγμα είτε καταλαμβάνουν μεγάλο μέρος του πεζοδρομίου, με αποτέλεσμα να μένουν μόνο λίγα εκατοστά πλάτος για να διέλθει ο πεζός, είτε αποτελούν εστία μόλυνσης, λόγω του λουκέτου. Ομως, για να προχωρήσει ο δήμος στην επίλυση του προβλήματος θα πρέπει να συνταχθεί από κοινού έκθεση με την Τροχαία, αλλά εξαιτίας γραφειοκρατικών προβλημάτων, κάτι τέτοιο δεν έχει γίνει ακόμα εφικτό. (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΛΛΑΔΑ , 7 Αυγούστου 2014 09:16).

Τίποτε δεν μπορεί να εκσυγχρονιστεί σε αυτή τη χώρα.

Τη χώρα που κυβερνούν αδιατάραχτα σκουριαμένα μυαλά. Μυαλά που έχουν μόνο κίνητρο την εξασφάλιση κομματικής και εκλογικής πελατείας και όχι το συμφέρον του κοινωνικού συνόλου. 

Η άποψή μας για τα περίπτερα είναι γνωστή από το 2008 (βλέπετε π.χ. http://simpleandclear.blogspot.gr/2010/01/blog-post_05.html και http://simpleandclear.blogspot.gr/2013/03/blog-post_19.html), αλλά κανένας δήμαρχος ή άλλος αρμόδιος, όπως λέει και η είδηση, δε θέλει να κάνει κάτι. 

Όλα για τα προσωπικά συμφέροντα και τη διαπλοκή. 

Τα ακούς Τρόικα και Ομάδα Δράσης; Αλλά και εσείς προφανώς τα ίδια μυαλά διαθέτετε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου