Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Κυριακή 10 Αυγούστου 2014

Πύλη προτάσεων, απόψεων, σχολιασμού και ελέγχου …

Έχουμε ξαναγράψει για το θέμα αυτό. 

Η Ελλάδα είναι ίσως η μόνη πολιτισμένη – ας πούμε - χώρα, στην οποία οι πολίτες βρίσκονται στο μαύρο περιθώριο, σε  σχέση με τα πολιτικά και κοινωνικά δρώμενα.

Το κράτος και η δημόσια διοίκηση ασκούν ασφυκτικό αποκλεισμό στη συμμετοχή των πολιτών, απουσιάζει ο ουσιαστικός διάλογος, δεν υπάρχει διαφάνεια, αλλά ούτε και κατάλληλοι μηχανισμοί  σχολιασμού, καταγγελίας και εν τέλει επιβολής της νομιμότητας. Η Ελλάδα είναι δηλαδή ένα αυταρχικό, καθόλου δημοκρατικό και ολοκληρωτικό κράτος.

Και δυστυχώς οι πολίτες έχουν εθιστεί στις καταστάσεις αυτές, αλλά οι «παρακρατικοί» και οι μηχανισμοί τύπου μαφίας που λειτουργούν έντονα στο παρασκήνιο, απειλούν και εκφοβίζουν τους πολίτες να αναζητήσουν την επιβολή των νόμων και τη δικαιοσύνη.

Φανταστείτε μια ηλεκτρονική πύλη, όπου οι πολίτες καταθέτουν τις απόψεις τους και τις προτάσεις τους για όλα τα θέματα που απασχολούν τις σύγχρονες κοινωνίες.

Το πρόβλημα είναι η υποδοχή των προτάσεων αυτών και κυρίως η επεξεργασία των και εν τέλει η τυχόν αποδοχή τους.

Προτείνουμε αυτά να αναληφθούν από τα ΑΕΙ τις χώρας, με την εμπλοκή των φοιτητών των αρμοδίων τμημάτων. Η απασχόληση αυτή μπορεί να είναι ιδιαίτερα δημιουργική, αλλά για να υπάρχει ενδιαφέρον, θα πρέπει να υπάρχει ίσως κάποιου είδους αποζημίωση. Όλες οι δραστηριότητες θα είναι προφανώς διαφανείς και προσβάσιμες από όλους.

Τα πλεονεκτήματα των δραστηριοτήτων αυτών είναι προφανή και δεν χρειάζονται περαιτέρω επεξήγησης.

Ωστόσο πρέπει να διατυπωθούν και άλλες ιδέες, προτάσεις και σχόλια, αλλά και αντίλογος.

Αναμένουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου