Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Τετάρτη 27 Αυγούστου 2014

Εχουν εξασφαλιστεί οι πόροι για τον Φαληρικό Ορμο …

Την πρόθεση της Πολιτείας να προχωρήσει άμεσα στην ανάπλαση του Φαληρικού Ορμου επανεπιβεβαίωσε χθες ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εργων Στράτος Σιμόπουλος. 

Μάλιστα, ανέφερε ότι το έργο θα ενταχθεί στο σύνολό του στο νέο κοινοτικό πλαίσιο για χρηματοδότηση, κλείνοντας έτσι τη συζήτηση περί της δυσκολίας στην εξεύρεση πόρων.

Εκτίμησε δε ότι η διαδικασία επιλογής κατασκευαστή μπορεί να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τον Μάιο.
 
Σε συνέντευξή του (ΝΕΡΙΤ) ο κ. Σιμόπουλος ερωτήθηκε για την εκκρεμότητα στη χρηματοδότηση του έργου, θέμα που έφερε στο φως η «Κ» την προηγούμενη Κυριακή. «Εχουν εξασφαλιστεί οι πόροι, υπάρχει συμφωνία. Το έργο θα ενταχθεί στο ΣΕΣ 2014-2020, στο καινούργιο χρηματοδοτικό πλαίσιο. Πιστεύω ότι θα έχουμε εργολάβο περίπου τον Μάιο», ανέφερε. Ο κ. Σιμόπουλος απέφυγε τις υπεραισιόδοξες εκτιμήσεις για τον χρόνο δημοπράτησης του έργου, τοποθετώντας τον στο φθινόπωρο (σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», Οκτώβριο ή Νοέμβριο). (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΛΛΑΔΑ , 27 Αυγούστου 2014).

Θαυμάσια. Το περιμέναμε πως και πως.

Αλλά ας μην βιαζόμαστε, αγαπητοί συμπολίτες και συνέλληνες.

Οι κυβερνήσεις μας έχουν συνηθίσει σε παλινωδίες, αλλαγές αποφάσεων, προκλητικές ανατροπές χωρίς καμιά εξήγηση, ανεπαρκείς φακέλους και προγραμματισμό (σαφέστατα προκειμένου να εξασφαλίζουν τα φιλαράκια τους και τον πλουτισμό τους), υπερβάσεις προϋπολογισμών, κακή κατασκευή (βλέπετε ποιότητα), αστοχίες σχεδιασμού και κάθε άλλο φρούτο του Ελληνικού μπαξέ των δημοσίων έργων (παραδείγματα η Μαλακάσα, η Τσακώνα, ο Μαλιακός, κλπ.).

Δεν θα ξεχάσω ποτέ ότι στοιχημάτιζα ότι θα κάνουν όσες καθυστερήσεις μπορούν για τα ολυμπιακά έργα του 2004, ώστε να γίνουν τελικώς αναθέσεις και να κονομήσουν οι κολλητοί τους και να χρεώσουν όσο τραβούσε η ψυχή τους (έτσι πέρασαν τα τρία πρώτα χρόνια κάνοντας ένα τίποτε και μετά τρέχανε, μαζί και εμείς οι ηλίθιοι που θέλαμε να μην ξευτιλιστεί η Ελλάδα, και μας μαλώσει από πάνω και ο πολύς, μάγκας και άθλιος κουστουμαρισμένος κ. Ρόγκ).

Το πρόβλημα δεν είναι η κατασκευή και ο πλούτος που θα αποκομίσουν οι εργολάβοι.

Το μέγα πρόβλημα είναι αν το γκουβέρνο έχει δημιουργήσει και τις υποδομές και τις κουλτούρες συντήρησης και αξιοποίησης των εγκαταστάσεων. Τομέα που όλο το πολιτικό σύστημα παίρνει επιεικώς ΜΗΔΕΝ.

Αν δεν μας πείσουν ότι έχουν σχέδια, προγράμματα, στρατηγικές και τακτικές τότε να είμαστε όλοι ‘σίγουροι ότι και αυτά τα έργα θα είναι η χαρά των βανδάλων, των ρομά, των αναρχικών, του ΚΚΕ, και των κλεπταποδόχων (Σημείωση: Τα ίδια ισχύουν και τα έργα του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος στο Δέλτα Φαλήρου).

Περιμένουμε απαντήσεις και από τη Επιτροπή της Ευρωπαϊκής Ενώσεως που θα χρηματοδοτήσει τα έργα των άθλιων φελλών που μας κυβερνούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου