Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Τρίτη 5 Αυγούστου 2014

Αρχαιολογική βουτιά σε προϊστορική κοιλάδα από το ηλιακό καταμαράν …

«… Από το πλέον σύγχρονο, στην αναζήτηση του πλέον παλιού. Με βάση εξόρμησης ένα πρωτοποριακό καταμαράν του 21ου αιώνα, που μπορεί να πλεύσει αποκλειστικά με ηλιακή ενέργεια, επιχειρείται μια αρχαιολογική βουτιά για την αναζήτηση προϊστορικών ιχνών. 
Η πολύπλευρη επιστημονική συνεργασία συντελεστών από την Ελβετία και την Ελλάδα, η οποία ξεκινά τη Δευτέρα 11 Αυγούστου στον Αργολικό Κόλπο παρουσιάστηκε χθες στη Μαρίνα της Ζέας, πάνω στο εντυπωσιακό MS Tûranor PlanetSolar, του μεγαλύτερου ηλιακού καταμαράν στον κόσμο, το οποίο στεφανώνουν 512 τετραγωνικά μέτρα φωτοβολταϊκών πάνελ. Συντελεστές της κοινής αποστολής Terra Submersa, το πανεπιστήμιο της Γενεύης, η εταιρεία PlanetSolar, η πολύπειρη Ελληνική Εφορεία Εναλίων Αρχαιοτήτων και το Ελληνικό Κέντρο Θαλάσσιων Ερευνών, το οποίο θα διαθέσει και το ειδικά εξοπλισμένο σκάφος «Αλκυών»…. (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, 5 Αυγούστου 2014).

Να μια εξαιρετική είδηση.

Αξίζουν συγχαρητήρια και οι Έλληνες και οι Ελβετοί.

Αυτή είναι η στρατηγική που πρέπει να ακολουθήσουμε σε πάρα πολλές περιπτώσεις, ιδίως του πολιτισμού, της ποιότητας, της πρωτογενούς παραγωγής, της προστιθέμενης αξίας, της καινοτομίας, του περιβάλλοντος, της αειφόρου ανάπτυξης, της γαστρονομίας, της τυποποίησης, της ανακύκλησης, κλπ., κλπ.

Καλή επιτυχία και πάντα τέτοια.

Ελπίζουμε ο εξαιρετικός ΣΥΡΙΖΑ να μην πήρε χαμπάρι ή να κοιμάται ή να κάνει τα στραβά μάτια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου