Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2014

Πού ψάχνουν για σπάνιες γαίες οι Κινέζοι στο ελληνικό υπέδαφος και για ποιο λόγο …

«… Εξαμελής κινεζική αντιπροσωπεία, αποτελούμενη από γεωλόγους και μηχανικούς μεταλλείων από τη γεωλογική υπηρεσία της Κίνας και δύο εκπροσώπους της μεταλλουργικής εταιρείας China Minmettals,
  
βρέθηκε από τις 6 έως τις 9 Σεπτεμβρίου στην Ελλάδα με βασικούς σταθμούς, εκτός από την Αθήνα, τη Μήλο και τις εγκαταστάσεις της «Αλουμίνιον της Ελλάδος» στα Ασπρα Σπίτια Βοιωτίας. Αφορμή για την επίσκεψη υπήρξε το 1ο διεθνές παγκόσμιο συνέδριο για τις σπάνιες γαίες από το οποίο φυσικά δεν θα μπορούσε να απουσιάζει ο «απόλυτος άρχων» της παγκόσμιας αγοράς στο είδος, που είναι η Κίνα …» (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ , 14.09.2014).

Εμείς οι δυστυχείς Έλληνες, ψάχνουμε και για σπάνιες γαίες και κυρίως για σπάνιους ηγέτες.

Η είδηση είναι ενδιαφέρουσα, αλλά η πληροφόρηση των πολιτών ανύπαρκτη.

 Με την ευκαιρία θέλω να πω την άποψή μου για το ΙΓΜΕ και τα στελέχη του: Ανεξάρτητα από τον τρόπο λειτουργίας του και τις αποφάσεις των διοικήσεών του, ως να ευρίσκονταν στη χώρα του Μίδα, τα στελέχη του ΙΓΜΕ έχουν χαρτογραφήσει ολόκληρη την Ελλάδα από γεωλογικής απόψεως και ορυκτού πλούτου και έχουν δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για τη διαμόρφωση μεγάλων αναπτυξιακών έργων.

Η πολιτική ηγεσία βέβαια κρατά τις πληροφορίες  στο ντουλάπι της για ίδιον όφελος και ως άσσους στα μανίκια τους, για κάθε ευκαιρία και πολιτικό όφελος.

Λέτε οι Κινέζοι να δρομολογήσουν και εδώ νέες ευκαιρίες για ανάπτυξη και απασχόληση;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου