Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου 2014

Εθνική πολιτική για το ποδήλατο: Ποιος την χρειάζεται; …

Διαβάσαμε το άρθρο του κ. Σπύρου Παπαγεωργίου ( Ο κ. Σπύρος Παπαγεωργίου είναι εκδότης του περιοδικού «MBike») (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΠΟΛΗ, 23.08.2014) και την πρόταση  του κ.  Nικου Περδικαρη (Αρχιτέκτων και Τοπογράφος Μηχ.) (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ, 24 Αυγούστου 2014), που αφορούν το ποδήλατο και τους ποδηλατοδρόμους στην Ελλάδα. 
 Ποδηλατόδρομος στην Κω. Πολλές πόλεις της ελληνικής περιφέρειας έχουν υιοθετήσει πολιτική φιλική προς το ποδήλατο και τους χρήστες του. 

Απλά και κατανοητά πράγματα. Τόσο απλά και όμως τα μέλη της κυβερνήσεως για μια ακόμα φορά αδυνατούν να κατανοήσουν, να αντιληφθούν και να διαμορφώσουν στρατηγικές και προγράμματα υλοποιήσεως.

Εμείς με τη σειρά μας έχουμε προτείνει συγκεκριμένα σχετικά θέματα – βλέπετε http://simpleandclear.blogspot.gr/2009/06/blog-post_3372.html - αλλά πάντοτε οι αρμόδιοι απαξιούν να απαντήσουν ή όταν δεήσουν να πουν κάτι, είναι πάντοτε φλύαροι χωρίς ουσία και αρνητικοί, χωρίς επιχειρήματα. Διαπιστώνει κανείς ότι δεν θέλουν να πάρουν καμιά πρωτοβουλία και βολεύονται με ότι υπάρχει.

Ο κ. Παπαγεωργίου έχει δίκαιο.

Ο κ. Περδικάρης μια εξαιρετική ιδέα.

Υπάρχει κανείς να ακούσει και να ενεργήσει κατάλληλα; Φοβούμαστε πως όχι. 

ΥΓ: Δείτε και άλλο σχετικό http://simpleandclear.blogspot.gr/2014/07/blog-post_28.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου