Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου 2014

Ο τουρισμός δεν είναι πανάκεια …

Ασφαλώς έχει πολλά προσφέρει μέχρι σήμερα και ασφαλώς θα συνεχίσει να προσφέρει.

Ωστόσο τα κύματα των τουριστών που αισίως θα ξεπεράσουν μάλλον τα 20.000.000 το 2014, πρέπει να προβληματίσουν σοβαρά τη κυβέρνηση, τις τοπικές κοινωνίες και όλους τους Έλληνες.

Η πίεση που ασκείται πλέον σε όλα τα οικοσυστήματα, τις υποδομές, τις υπηρεσίες και η απρόβλεπτη κατανάλωση ενεργειακών πόρων, τροφίμων, νερού, απορρυπαντικών σηματοδοτεί ίσως το τέλος των περιόδων ανεμελιάς, έλλειψης προγραμματισμού και ανοχής στα πάντα, ενώ η διαχείριση απορριμμάτων και η επεξεργασία λυμάτων έχουν αναχθεί σε απρόβλεπτα και εξαιρετικά δυσεπίλυτα προβλήματα . Και αυτά, εν ονόματι του άπληστου κέρδους, της προκλητικής και συστηματικής αποφυγής πληρωμής φόρων, της διαπλοκής, της κατάρρευσης των κανόνων δικαίου, της κατά περίπτωση εφαρμογής των νόμων έως την πλήρη ανομία και του ευτελισμού της κοινωνικής ζωής, της απαξίωσης της παράδοσης και της τοπικής σοφίας με την εισαγωγή χωρίς κρίση ξένων προτύπων. 

Και φαίνεται δυστυχώς, αλλά πλέον γλαφυρά, ότι η πολιτική ηγεσία είναι ανίκανη να καθοδηγήσει και να εμπνεύσει, ενώ οι αρμόδιοι ασχολούνται μόνο με την προσωπική τους προβολή και τα τετριμμένα που ελπίζουν ότι θα τους αποφέρουν εύκολη θητεία και εύκολα επιχειρήματα για την επιδιωκόμενη επανεκλογή τους.

Σχετική είναι και η πρότασή μας της χρήσης εισοδηματικών κριτηρίων και στους δήμους – βλέπετε http://simpleandclear.blogspot.gr/2012/10/normal-0-false-false-false-el-zh-cn-x.html και http://simpleandclear.blogspot.gr/2014/08/2012.html.

 Απαιτείται άμεσα να ανοίξει ο διάλογος με κάθε πρόσφορη μορφή και με τη συμμετοχή όσο περισσοτέρων πολιτών και φορέων είναι δυνατόν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου