Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2014

Γιατί δεν ανοίγει το ΕΜΣΤ στο νέο Φιξ; …

«… Μέσα στον ανεμοστρόβιλο της Αμφίπολης οι Αθηναίοι κοντεύουν να ξεχάσουν ότι το έτοιμο από τον περασμένο Φεβρουάριο κτίριο του Φιξ παραμένει άδειο και σκοτεινό. Το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης εξακολουθεί να φιλοξενείται «προσωρινά» σε χώρους του Ωδείου Αθηνών εν αναμονή της διαρκώς αναβαλλόμενης μετακόμισης στη μόνιμη έδρα του ανακατασκευασμένου εργοστασίου της λεωφόρου Συγγρού.
 
Τα νέα, δυστυχώς, δεν είναι ευχάριστα, καθώς ακόμα και ο ίδιος ο υπουργός Πολιτισμού επιβεβαιώνει τις συνθήκες μερικής ρήξεως ανάμεσα στην επί σειράν ετών διευθύντρια του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης, Αννα Καφέτση, και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του οργανισμού …» (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, 26 Σεπτεμβρίου 2014).

Ακριβώς την ίδια ερώτηση προγραμμάτιζα να κάνω στο σεβαστό υπουργό Πολιτισμού και Μπάλας κ. Τασούλα, αλλά με πρόλαβε η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ. 

Πολλοί γάιδαροι μαλώνουνε σε ξένο αχυρώνα!

Προφανώς ο καυγάς αφορά τα πρόσωπα και τις διαπλεκόμενες σχέσεις των κυβερνώντων και όχι θέματα ουσίας. Ίσως να είναι και θέμα ικανότητας και αποτελεσματικότητας. Ίσως.

Εμείς έχουμε εκφράσει την άποψή μας για τις δημόσιες θέσεις και τα δημόσια πρόσωπα π.χ. στο http://simpleandclear.blogspot.gr/2014/05/blog-post_5457.html, αλλά φυσικά κανένας δεν ακούει.

Οι φίλοι, οι κολλητοί, οι διαπλεκόμενοι και τα παιδιά τους έχουν απόλυτη προτεραιότητα και στην πολιτική και στον πολιτισμό. Δυστυχώς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου