Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου 2014

Έγκλημα χωρίς τιμωρία : Δύο εκατ. μετανάστες στην Ελλάδα …

«… Περισσότεροι από 2.000.000 είναι οι μετανάστες στην Ελλάδα, η πλειονότητα των οποίων ήρθε στη χώρα μετά το 1990 και αποτελούν το 19% του πληθυσμού. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της απογραφής Πληθυσμού-Κατοικιών του 2011, ο μόνιμος πληθυσμός της χώρας ηλικίας ενός έτους και άνω ανήλθε σε 10.712.409 άτομα εκ των οποίων 5.249.971 άντρες και 5.462.438 γυναίκες.
  
Από τα αναλυτικά στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής προκύπτει πως 2.037.196, δηλαδή ποσοστό 18,8%, των μόνιμων κατοίκων δήλωσαν ότι εγκαταστάθηκαν στην Ελλάδα προερχόμενοι από χώρα εξωτερικού, όπου διέμειναν για τουλάχιστον ένα έτος, από τους οποίους ποσοστό 68,8% ήρθαν στην Ελλάδα τα έτη 1990 και μετά …» (ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ, Σάββατο, 06 Σεπτεμβρίου 2014 07:00, UPD:07:24).

Το πολιτικό σύστημα και ειδικότερα οι αρχηγοί των κομμάτων πρέπει να εξηγήσουν στους νομοταγείς ηλιθίους έλληνες πολίτες τι συνέβη, πως συνέβη, γιατί συνέβη και ποιοι και πόσο επωφελήθηκαν από το μεγαλύτερο έγκλημα εθνικής οικιοθελούς σύγχρονης μορφής γενοκτονίας, που συνέβη σε χώρα του πολιτισμένου τόξου – όπως θα έλεγε και ο συνένοχος Βαγγέλης -.

Ποια υποδομή, ποιο σύστημα εκπαίδευσης, υγείας, μεταφορών, κοινωνικής πρόνοιας, φορολογίας, προστασίας του κοινωνικού χώρου,  ασφάλειας, γλώσσας, παραδόσεων, αλληλεγγύης, παραδόσεων, αρχών, αξιών,  κουλτούρας μπορεί να επιζήσει κάτω από τέτοιες συνθήκες και να έχει και συνέχεια;

Πρέπει  άμεσα η ωραία κοιμωμένη δικαιοσύνη να επιτελέσει το καθήκον της και να οδηγηθούν άμεσα - τώρα που υπάρχουν αδιάψευστα στοιχεία – σε δίκες οι υπεύθυνοι. Όλοι.  Αν και είναι προφανές ότι στερείται και λογικής, και αρχών και επαγγελματισμού και στελεχών επιπέδου αφοσιωμένων στο καθήκον και τον όρκο τους.

Αναμένουμε πρωτοβουλίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου