Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Δευτέρα 13 Οκτωβρίου 2014

Η χαμένη (μια ακόμα) χρυσή ευκαιρία της Ελλάδας στην έρευνα

«… Ο Αλέξανδρος Κρητικός, καθηγητής Οικονομικών στο πανεπιστήμιο του Πότσνταμ και διευθυντής ερευνών στο ινστιτούτο DIW στο Βερολίνο.
 
Η Ελλάδα έχασε από ολιγωρία πρόγραμμα της Ε.Ε., προϋπολογισμού 250 εκατ. ευρώ, που εντάσσεται στο Horizon 2020 για τη χρηματοδότηση της μετεγκατάστασης κορυφαίων ευρωπαϊκών ερευνητικών ιδρυμάτων και πανεπιστημίων σε χώρες που υποαποδίδουν στην έρευνα και την καινοτομία …» (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ , 10 Οκτωβρίου 2014).

Κλαίμε, αλλά δεν διαφαίνεται σωτηρία στον ορίζοντα.

ΟΙ πολιτικοί μας είναι αγράμματοι έως θανάτου και δεν βλέπουν τίποτε πέρα από τη μύτη τους και το πολιτικό τους μέλλον (και για μας και την κουτάλα!).

Έχουμε γράψει επανειλημμένως για κέντρα αριστείας (βλέπετε π.χ.http://simpleandclear.blogspot.gr/p/v-behaviorurldefaultvmlo.html και http://simpleandclear.blogspot.gr/2013/12/24-2013.html ), για συνεργασίες με ερευνητικά κέντρα του εξωτερικού (βλέπετε π.χ. http://simpleandclear.blogspot.gr/2009/02/blog-post_27.html ), για μεταπτυχιακές σχολές υψηλού επιπέδου.

Θυμηθήκαμε την πρότασή μας για μεταπτυχιακή ιατρική σχολή στην Κω και το υπόμνημά μας προς τον υπουργό Υγείας κ. Αλέκο Παπαδόπουλο το 2001 (βλέπετε http://simpleandclear.blogspot.gr/p/v-behaviorurldefaultvmlo.html ), προτάσεις που ποτέ δεν απασχόλησαν σοβαρά τους πολιτικούς, αλλά και τους επιστημονικούς ηγέτες.

Δεν λέμε ότι μόνον εμείς έχουμε καλές ιδέες, αλλά θέλουμε να δούμε επί τέλους έργα, γιατί μπουχτίσαμε από λόγια και ευχολόγια.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου