Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Παρασκευή 3 Οκτωβρίου 2014

Μπλόκο ΣτΕ στις δεσμεύσεις τραπεζικών λογαριασμών από το ΣΔΟΕ …

Στον «αέρα» βρίσκονται όσες δεσμεύσεις τραπεζικών λογαριασμών, θυρίδων κ.λπ. έγιναν με πράξη προϊσταμένου του ΣΔΟΕ λόγω ενδείξεων οικονομικών εγκλημάτων και λαθρεμπορίας μεγάλης έκτασης, βάσει του άρθρου 30, παρ. 5 του Ν. 3296/2004. 
Επικυρώνοντας την προ έτους απόφαση του Δ΄ Τμήματος, η Ολομέλεια του ΣτΕ έκρινε αντισυνταγματικό τον επίμαχο νόμο με το σκεπτικό ότι είναι αόριστος. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», σύντομα αναμένεται αναθεώρηση της επίμαχης διάταξης, ενώ, όπως επισημαίνουν στελέχη του υπουργείου Οικονομικών, «ο νόμος επιδέχεται τροποποίηση», υπογραμμίζοντας ότι «οι αποφάσεις του ΣτΕ είναι πάντα σεβαστές». (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ,  ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ , 3 Οκτωβρίου 2014).

Διαπιστώνονται τρία πράγματα:
  1. Όλοι οι παράνομοι έχουν καταφύγιο - έστω και μετά από 10 χρόνια - και αποκούμπι το ΣτΕ και τα άλλα ανώτατα δικαστήρια
  2. Η διοίκηση κάνει τραγικά λάθη από ανικανότητα ή πιθανότατα εσκεμμένα λάθη, προς ικανοποίηση κάθε παραβάτη του νόμου
  3. Τα ανώτατα δικαστήρια δεν συνεργάζονται με τη διοίκηση για τη διατύπωση με πάσα σαφήνεια και αρτιότητα των νόμων, αλλά ο καθένας  κάνει ότι του γουστάρει – συμπεριφερόμενοι ως ξένοι στον ίδιο τόπο!
Ντροπή. Αλλά που να τη βρουν οι κύριοι και οι κυρίες που προαναφέρθηκαν.

Κάνουμε λάθος;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου