Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Τρίτη 21 Οκτωβρίου 2014

Κρατική αδιαφορία για το Ακρωτήρι …

Ο χώρος του Ακρωτηρίου, έχει αποκαλύψει μέχρι σήμερα, ορισμένες από τις ωραιότερες αρχαίες τοιχογραφίες στον κόσμο.
«… Μια ξυπόλυτη Κινέζα που σέρνει το νυφικό της στο καλντερίμι, ποζάρει μπροστά στην Καλδέρα. Μετά, τραβάει selfie με τον γαμπρό. Μια φωτογραφία αξίζει χίλιες λέξεις (μεταφορικά) και χιλιάδες ευρώ (κυριολεκτικά), αν σκεφτεί κανείς ότι αυτός είναι ο πρώτιστος λόγος, για τον οποίον χιλιάδες νιόπαντρα ζευγάρια Ασιατών καταβάλλουν τσουχτερό αντίτιμο για να έρθουν στη Σαντορίνη, μέσα Οκτωβρίου. Εκτός όμως από το ύψιστο ταξιδιωτικό χρέος του photo opportunity με το ηλιοβασίλεμα στον φόντο, η πλειονότητα των ξένων επισκεπτών του νησιού πηγαίνει στον αρχαιολογικό χώρο του Ακρωτηρίου. Δικαίως. Πουθενά αλλού, σε ολόκληρο τον κόσμο δεν υπάρχει, τόσο καλά διατηρημένη και χειροπιαστή, η αίσθηση ενός οικισμού που καταστράφηκε το 1615 π.Χ. …» (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΛΛΑΔΑ , 19.10.2014).

Λέει και άλλα πολλά το άρθρο. Τα συνηθισμένα και τα πατριωτικά.

Αλλά  - επανερχόμενοι και πάλι στο θέμα βλέπετε την ανάρτηση του 2012  Εισοδηματικά κριτήρια και στους δήμους … – αναρωτιόμαστε γιατί οι ζάπλουτοι ντόπιοι δεν βάζουν το χέρι στη τσέπη για να χρηματοδοτήσουν οι ίδιοι τις δραστηριότητες στη Σαντορίνη, που τους κάνουν ακόμα πλουσιότερους.

Αναμένουμε εξηγήσεις, επιχειρηματολογία και τυχόν διαφορετικές απόψεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου