Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Πέμπτη 2 Οκτωβρίου 2014

Οφείλουμε σε όλους τους τουρίστες, έλληνες και ξένους, και καλύτερο φαγητό …

Είμαστε της άποψης ότι το φαγητό στην Ελλάδα δεν είναι πάντοτε καλό και σε επαρκείς (σύμφωνα με το νόμο και τη λογική) ποσότητες.

Για αυτό κάθε φορά που επισκεπτόμαστε ένα τόπο ρωτάμε και ξαναρωτάμε – ιδιαίτερα ταξιτζήδες, που τρώνε με την οικογένειά τους – για να ανακαλύψουμε τα καλά εστιατόρια.

Οι ξένοι τουρίστες δεν μπορούν να κάνουν το ίδιο, αν και ξύπνησαν και αυτοί, ιδιαίτερα όσοι έχουν ξανάρθει στην Ελλάδα.

Είναι απαραίτητο να μπουν νέοι κανόνες όσον αφορά την εστίαση και την ποιότητά της.

Μερικές προτάσεις:
  • Ειδικά τραπεζομάντηλα και σερβίτσια, ελληνικού σχεδιασμού και κατασκευής
  • Μεγαλύτερες μερίδες και πιάτα
  • Προσφορά ενός μπουκαλιού νερού δωρεάν, σε κάθε τραπέζι
  • Αγνότερα υλικά, ελληνικής προέλευσης και επώνυμα, ακόμα και στο αλάτι, το λάδι, το ξύδι κλπ. Να ζυγίζονται, π.χ. φέτα
  • Ψητά στα κάρβουνα ή τουλάχιστον σε όσους έχουν ειδικό σήμα
  • Κέρασμα στο τέλος με ελληνικό παραδοσιακό γλυκό ή φρούτο
  • Στα ψητοπωλεία να ζυγίζεται η ποσότητα στα σουβλάκια με πίττα ή χωρίς και να σταματήσει η «εκτίμηση» της ποσότητας με το μάτι του σουβλατζή
  • Να αναθεωρηθεί η διάταξη για το ζύγισμα των κρεάτων ψημένα και να διαμορφωθεί νέα, ώστε να αγοράζει ο πελάτης άψητο το κρέας, κάτι που άλλωστε γίνεται μέχρι σήμερα παντού και παρανόμως και όχι να πληρώνει το αρνί 25, 28 ή 30 €
  • Αυστηρός έλεγχος στους χώρους υγιεινής
  • Να απαγορευτεί το κάπνισμα στα εστιατόρια, λόγω και της συχνής παρουσίας παιδιών
  • Να ελέγχεται αυστηρά η υγεία των σερβιτόρων και του προσωπικού της κουζίνας
  • Να επιβληθούν κανόνες HACPP (Ανάλυση Κινδύνων και Κρίσιμα Σημεία Ελέγχου) σε όλα τα καταστήματα που προσφέρουν φρέσκα προϊόντα, ιδιαίτερα ψαρικά
  • Να επιβληθεί ηλεκτρονική παραγγελία (γίνεται από δεκαετίας σε πολλές καφετέριες σε όλη την Ελλάδα), καταχώρηση της κατανάλωσης και αυτόματη έκδοση απόδειξης
  • Να εφαρμοστεί σύστημα αναμονής των πελατών πριν την είσοδο στους χώρους εστίασης, προκειμένου να πάψει η απαράδεκτη περιφορά των νέων πελατών για να βρουν τραπέζι και να ενοχλούν αυτούς που γευματίζουν

Φανταζόμαστε ότι και άλλοι πολίτες μπορούν να προτείνουν και άλλα θέματα για τη βελτίωση των υπηρεσιών. Πρέπει  βέβαια και το υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών επί τέλους να θέσει σε εφαρμογή το Νόμο για την σύνδεση των ταμειακών μηχανών με το TAXIS.

1 σχόλιο:

  1. Προτείνουμε να διαβάσετε και το http://www.kathimerini.gr/786424/article/epikairothta/ellada/h-ellhnikh-koyzina-kerdise-to-xarvarnt

    ΑπάντησηΔιαγραφή