Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Τετάρτη 29 Οκτωβρίου 2014

Ο μανδύας του κλασικού σε νέα κτίρια της Αθήνας …


Η ανέγερση της νέας «Μεγάλης Βρεταννίας» στα τέλη της δεκαετίας του ’50 υπήρξε ένα επίτευγμα για την Αθήνα, ίσως αξεπέραστο.
  
Η λύση που είχε επιλεγεί, τότε, μετά από πολλή σκέψη, για την κατεδάφιση του Petit Palais (του αρχικού Μεγάρου Δημητρίου) και την εναρμόνιση του νέου κτιρίου που θα προέκυπτε με τη μεσοπολεμική πτέρυγα της οδού Βουκουρεστίου και Πανεπιστημίου, υπήρξε λειτουργική (όπως αποδείχτηκε) και όχι ζημιογόνος (το αντίθετο) για την εμφάνιση της πόλης.

Τη συζήτηση για την τάση της εμμονής για την πρόσοψη-μεμβράνη, έφερε και πάλι στην Αθήνα η πρόταση που έχει η Εκκλησία της Ελλάδος για κλασικιστικό μασκάρισμα του παλαιού κτιρίου του πρώην υπ. Παιδείας στη Μητροπόλεως, το οποίο προορίζεται για πολυτελές ξενοδοχείο …  (ΝΙΚΟΣ ΒΑΤΟΠΟΥΛΟΣ , ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΠΟΛΗ , 25.10.2014 : 09:48).

Ενδιαφέρον το άρθρο του κ. Βατόπουλου και επαναφέρει στο μυαλό μας θέματα και εικόνες που αφορούν την ιστορία και την εξέλιξη της πόλεως των Αθηνών.

Πιστεύουμε  - όπως έχουμε ξαναγράψει, π.χ. http://simpleandclear.blogspot.gr/2014/07/blog-post_6411.html – ότι η Αθήνα χρειάζεται ένα συνολικό σχέδιο διατήρησης και ανάπλασης του νεοκλασικού χώρου/ιστού, πέριξ του διατηρητέου πυρήνα  των Αναφιώτικων.

Η αναφορά αυτή γίνεται από πολίτη που τον ενδιαφέρει η ιστορία και η αισθητική της πόλεως, αλλά στερείται επιστημονικών γνώσεων επί του αντικειμένου.

Θα ήταν ευχής έργο να καταθέσουν τις απόψεις τους ειδήμονες, άνθρωποι του πολιτισμού και άλλοι ευαίσθητοι πολίτες.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου