Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2014

Ίασις, Υγεία, Νόσος, Πολιτισμός ...

Η εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ , 16 Νοεμβρίου 2014) δημοσίευσε ένα άρθρο με αφορμή την έκθεση που ετοιμάζεται στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, με τίτλο    «ΙΑΣΙΣ. Υγεία, Νόσος, Θεραπεία από τον Ομηρο στον Γαληνό».

« … Πράγματι οι πρωιμότερες γραπτές μαρτυρίες που έχουμε για την ελληνική θεραπευτική προέρχονται από τα Ομηρικά έπη, από τα οποία προκύπτει ότι οι ασθένειες ερμηνεύονταν ως σημάδια οργής του θεού, που οι άνθρωποι προσπαθούσαν να εξευμενίσουν με προσευχές, τάματα και θυσίες. Ευτυχώς από τα τέλη του 6ου αι. π.Χ. η φιλοσοφία άρχισε να ασκεί μια ιδιαίτερη επιρροή στην εξέλιξη της ιατρικής …».
 Μαρμάρινο αναθηματικό ανάγλυφο: Υπό το βλέμμα της Υγείας, ο Ασκληπιός θεραπεύει την ξαπλωμένη ασθενή κατά τη διάρκεια της εγκοίμησης στο Ασκληπιείο. περ. 400 π.Χ., Αρχαιολογικό Μουσείο Πειραιά. ΥΠΠΟΑ – ΚΣΤ΄ ΕΠΚΑ (φωτογραφικό αρχείο).


 Στο σχόλιό  μας http://athensasclepieionpark.blogspot.gr/2014/11/blog-post_14.html, αναφερθήκαμε στο Ασκληπιείο Πάρκο Αθηνών κα τα Σύγχρονα Ασκληπιακά Πάρκα (βλέπετε http://asclepieion.mpl.uoa.gr/parko/ ).

Αναρωτιόμαστε αν οι ιθύνοντες των υπουργείων Πολιτισμού, Υγείας, Περιβάλλοντος (και δεκάδες άλλων σχετικών φορέων) θα στέρξουν κάποτε να απαντήσουν στις συνεχείς και απεγνωσμένες προτάσεις μας, να ασχοληθούν με το θέμα και να διεκδικήσει η Ελλάδα λόγο πρωτοπορίας στα θέματα Υγείας και Πολιτισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου