Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2014

22 εκατ. ευρώ η καταδίκη για χωματερές – ή ένα διαρκές έγκλημα χωρίς τιμωρία …


Διαμαντόπετρα στης Ελλάδος το δακτυλίδι …

«… Η ώρα των προστίμων έφθασε. Στις 2 Δεκεμβρίου, το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο θα ανακοινώσει την επιβολή χρηματικής ποινής στην Ελλάδα για τη λειτουργία δεκάδων παράνομων χωματερών. Σύμφωνα με την πρόταση της εισαγγελέως, η χώρα θα κληθεί να καταβάλει άμεσα 22 εκατομμύρια ευρώ και επιπλέον 54.450 ευρώ για κάθε ημέρα μέχρι το κλείσιμο και την αποκατάσταση και της τελευταίας χωματερής. Μη έχοντας άλλη επιλογή, το υπουργείο Περιβάλλοντος έχει εστιάσει τους τελευταίους μήνες στην ελαχιστοποίηση των δυσμενών επιπτώσεων, επιβάλλοντας τη μεταφορά σκουπιδιών σε όποια περιοχή διαθέτει στοιχειώδεις συνθήκες διαχείρισης …» (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ , 20 Νοεμβρίου 2014).

Θαυμάσια νέα. Αλλά αναμενόμενα. Γνωστά ακόμα και σε όλους τους πολιτικούς, τους δημοτικούς άρχοντες, τους δημόσιους επιστήμονες που παρεπιδημούν σε ΑΕΙ και υπηρεσίες, στους πολίτες και γενικά σε όλους.

Και όμως το έγκλημα είναι διαρκές, συνεχιζόμενο, προκλητικό και εθιστικό.

Και φυσικά η περίφημη και αδέκαστη Δικαιοσύνη και το ΣτΕ όλοι τους, δεν βλέπουν, δεν ακούν, δεν οσμίζονται και κοιμούνται επί δεκάδες χρόνια τον ύπνο του δικαίου. Ειρήσθω εν παρόδω, διακόπτεται μόνον για τη διεκδίκηση αναδρομικών και το μέτρημά τους.

Αναρωτιόμαστε πότε να κληθεί να λογοδοτήσει κάποιος αρμόδιος, πολιτικός ή μη και αν θα καταδικαστεί κανείς για κακουργήματα εις βάρος του περιβάλλοντος και των κατοίκων της δύσμοιρης χώρας.

Αλλά η διαπλοκή είναι τέτοιας έκτασης και ύφανσης που  κανείς δεν κρίνεται και δεν θα κριθεί ένοχος. Ίσως να καταδικαστούν μόνον οι γλάροι που τρώνε και πίνουμε και προφανώς έχουν προβλήματα υγείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου