Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Κυριακή 16 Νοεμβρίου 2014

Οι οπτικές ίνες στη ζωή μας …


Μπαίνουν σιγά, σιγά και αθόρυβα, τόσο αθόρυβα που οι πολίτες δεν παίρνουν σχεδόν χαμπάρι.

Δεν ξέρω αν παίρνουν χαμπάρι και οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στα σχετικά θέματα, οι πολίτες που πρέπει να τις χρησιμοποιήσουν και οι πολίτες που ίσως θα ήταν ικανοί για να δημιουργήσουν δραστηριότητες και επιχειρήσεις.

Στο Χολαργό, στη γειτονιά μας, είδαμε ξαφνικά συνεργεία να αντικαθιστούν τα ΚΑΦΑΟ, μετά να περνούν καλώδια στους δρόμους κάνοντας σχετικά μικρές τομές, να τις καλύπτουν και να κατασκευάζουν φρεάτια διανομής.

Όλα έγιναν πολύ γρήγορα, με σχετικά μικρή όχληση και γρήγορη αποκατάσταση.

Περίεργα πράγματα για την Ελλάδα.

Ωστόσο δεν υπήρξε καμιά ενημέρωση ούτε από το ΟΤΕ, ούτε από τον δήμο, ούτε τοποθετήθηκε καμιά ενημερωτική πινακίδα. Όλα έγιναν σιωπηλά και σχεδόν συνωμοτικά.

Διερωτάται κανείς γιατί όλη αυτή η μυστικότητα και η παντελής έλλειψη πληροφόρησης και ενημέρωσης.

Μήπως δεν έχουν άδεια; Μήπως δεν ξέρουν τι ακριβώς κάνουν (μια και ο περισσότεροι εργαζόμενοι ήταν αλλοδαποί!). Μήπως είναι παράνομες οι εργασίες; Μήπως φοβούνται ότι θα το μάθουν οι ανταγωνιστές τους; Μήπως ο δήμος κοιμάται και φοβούνται μήπως ξυπνήσει; Μήπως πρόκειται για τουρκικό ή σκοπιανό δάκτυλο; Μήπως δουλεύουν με εντολή και για λογαριασμό  του Μνημονίου, όπως θα έλεγε ΣΥΡΙΖΑ; Μήπως είναι ψεκασμένοι και άρα κάνουν ότι θέλουν; Μήπως, μήπως,  …

Πόσο θα αντέξουμε ακόμα; Τελικά θα τρελαθούμε στη χώρα αυτή, που λέγεται Ελλάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου