Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2014

Να μάθουμε τι ποσά πληρώνουμε ετησίως για την εθνική ομάδα ποδοσφαίρου …

Χρόνια και χρόνια μας ζαλίζουν με τις ωραίες κλωτσιές του άλφα ή του δείνα ποδοσφαιριστή, γιατί ο προπονητής (συνήθως αλλοδαπός και με περγαμηνές!) κάλεσε το Βαγγέλη και δεν κάλεσε το Αντώνη, πως τραυματίστηκε ο Κώστας και δεν έχει καλή ψυχολογική κατάσταση ο Κίτσος και άλλα παρόμοια, ενδιαφέροντα, εξαιρετικής σημασίας και ύψιστης εθνικής αξίας, σημασίας και ουσίας.
 
Δε λέμε χαιρόμαστε με τις επιτυχίες, αλλά ας είναι καλά το διεθνές σύστημα που μας βάζει να παίζουμε με εθνικές ομάδες με παρόμοιο χάλι ή δυνατότητες με τη δική μας και έτσι και εμείς οι αφελείς ενθουσιαζόμαστε με κανένα γκολ και με τη τύχη που μας κανακεύει.

Είναι όμως καιρός πλέον - και απορούμε πως κανείς δεν το ζήτησε ως τώρα – να δημοσιευτούν αναλυτικά οι δαπάνες της εθνικής ομάδας και όλου του συρφετού (με συγχωρείτε μηχανισμού ήθελα να πω) και να γίνει επί τέλους μια δημόσια ζήτηση για καίρια θέματα όπως τι επιδιώκουμε, ποιος αποφασίζει, γιατί πρέπει  να πληρώνουμε και ποιούς, πως αξιολογούμε επιτυχίες και αποτυχίες, πόσοι ζουν από το μηχανισμό που έχει στηθεί εδώ και χρόνια και άλλα πολλά και αναγκαία.

Και γιατί επαγγελματίες με συμφέροντα και άδηλες προθέσεις πρέπει να εκπροσωπούν τον ελληνικό αθλητισμό και τα ιδεώδη της χώρας.

Το απλούστερο όλων είναι να εφαρμοστεί και στο ποδόσφαιρο η ταλαιπωρημένη Διαύγεια, που έχει καταντήσει πλέον, Θολούρα;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου