Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2014

Εκστρατεία κατά των σκουπιδιών …

Πρέπει όλοι να συγχαρούμε το συγκρότημα του Σκάι και τη διεύθυνσή του για την πρωτοβουλία του να ασχοληθεί με το περιβάλλον και την απομάκρυνση των σκουπιδιών από τους δημόσιους χώρους της Ελλάδας.

Η πρωτοβουλία έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον εξ αιτίας του γεγονότος ότι οι αρμόδιοι έχουν  παραιτηθεί - δυστυχώς χωρίς καμιά συνέπεια - από τα καθήκοντά τους.

Θέλουμε να επισημάνουμε ορισμένα πράγματα, δεδομένου ότι μόλις απομακρυνθεί ο Σκάι και η δημοσιότητα, τα πράγματα επανέρχονται άμεσα στην προτέρα κατάσταση.

Η μεγάλη ρύπανση προέρχεται από επαγγελματίες, οι οποίοι μάλιστα πληρώνονται για τη νόμιμη απόρριψη μπαζών και οικοδομικών υλικών. Η συμμόρφωσή τους είναι απαραίτητη είτε με πειθώ είτε με εξαναγκασμό.

Η μάστιγα της ανεξέλεγκτης απόρριψης υπολειμμάτων μπετόν πρέπει άμεσα να σταματήσει. Υπόλογοι είναι οι εταιρείες και οι οδηγοί. Υπάρχει βέβαια η πολύ απλή λύση της απόρριψης εντός του εργοταξίου, μια και πρέπει να ανακυκλώνονται.

Επίσης ζητούμε να καθιερωθούν από τα ραδιόφωνα και την τιβί, σύντομα μηνύματα που θα ζητούν από τους έλληνες να μη πετούν περιτυλίγματα, συσκευασίες, μπουκάλια νερού και αναψυκτικών κα στις παρυφές κυρίως των δρόμων και στις παραλίες, μια και τα περισσότερα υλικά ανακυκλώνονται.

Φαντάζομαι ότι η δαπάνη για τα μηνύματα είναι πολύ μικρή, αλλά η συνεισφορά θα είναι μεγάλη.

Ελπίζουμε ότι κάποια στιγμή θα ανταποκριθούν και οι αρμόδιοι οι οποίοι τώρα αγρόν αγοράζουν και ενδιαφέρονται μόνον για τα προσωπικά τους συμφέροντα και υποθέσεις, ενώ αδιαφορούν πλήρως για τα καθήκοντά τους και την εργασία για την οποία αμείβονται, εν πολλοίς πλουσιοπάροχα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου