Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Σάββατο 29 Νοεμβρίου 2014

Και πάλι για τα περίφημα ΚΕΠΑ …


Πρόσφατα περάσαμε από επιτροπή των ΚΕΠΑ και λάβαμε συγκεκριμένη Πιστοποίηση. Για τη διαδικασία αυτή αναφερθήκαμε στο http://simpleandclear.blogspot.gr/2014/10/blog-post_8.html .

Με έκπληξη μας λάβαμε και απάντηση από το ΙΚΑ (ΓΕΝ.Δ/ΝΣΗ ΑΣΦ/ΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ, ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΑΠΗΡΙΑΣ ΚΑΙ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΜΗΜΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ, Αρ. Πρωτ., Γ05/11811/11/2014) και μάλιστα προηγήθηκε και τηλεφωνική επικοινωνία με πρωτοβουλία του ΙΚΑ.

Ήταν ευχάριστη έκπληξη και η τηλεφωνική επικοινωνία και η επιστολή και ευχαριστούμε ιδιαίτερα το ΙΚΑ και τους υπαλλήλους του. Οι απαντήσεις όμως είναι μάλλον αόριστες και χωρίς χρονοδιάγραμμα, αλλά ουσιαστικά υιοθετούν τις προτάσεις μας – ίσως και το ΙΚΑ είχε σκεφτεί προς την ίδια κατεύθυνση πριν από εμάς – και αναμένουμε.

Ωστόσο εντοπίσαμε και άλλη παθογένεια της διαδικασίας.

Υποβάλλαμε ένσταση καυτά της απόφασης/πιστοποίησης, στο ΚΕΠΑ Κορωπίου.

Μας υπέδειξαν ότι ήταν εκπρόθεσμη, καθότι έπρεπε να υποβληθεί εντός 10 ημέρου, από την παραλαβή της Πιστοποίησης.

Επιμείναμε να την υποβάλουμε και τελικά έγινε δεκτό το αίτημά μας, αφού καταβάλαμε το ειδικό παράβολο των 46,14 €. Ζητήσαμε η νέα πιστοποίηση να λάβει χώρα στο σπίτι της ασθενούς λόγω αδυναμίας μετάβασης στην ειδική υπηρεσία στον Ταύρο.

Υποβάλαμε το έγγραφο που μας έδωσαν, σε άλλο γραφείο του ΙΚΑ.

Μετά από 30 περίπου ημέρες λάβαμε συστημένη επιστολή, όχι για την ημερομηνία πιστοποίησης, αλλά  για να παρευρεθούμε αν το επιθυμούσαμε για την αιτιολόγηση της εκπροθέσμου υποβολής.

Τη συγκεκριμένη ήμερα και ώρα πήγαμε ενώπιον της Επιτροπής (η έναρξη των εργασιών έγινε με καθυστέρηση 30 λεπτών).

Γύρω από ένα τραπέζι βρίσκονταν, αν δεν κάνουμε λάθος 6 άτομα. Η πρόεδρος μας ανακοίνωσε την ασυνέπεια μας και ζήτησε να την αιτιολογήσουμε. Το κάναμε, εντός 1-2 λεπτών και μας ζήτησε να αποχωρήσουμε. Μας είπαν ότι θα υπάρξει νέα επιστολή για το επόμενο βήμα, προφανώς την εξέταση της ασθενούς. Και αναμένουμε.

Η διαδικασία δεν ήταν ούτε επώδυνη, ούτε χρονοβόρος (με εξαίρεση την αναμονή). Ωστόσο διαπιστώσαμε το άχρηστο και παράλογο της διαδικασίας.

Ιδού οι παρατηρήσεις και οι απόψεις μας:

  1. Η προθεσμία των 10 ημερών για την υποβολή εντάσεως είναι μη παραδεκτή. Πρέπει  να καταργηθεί. Μπορεί εύκολα να κατανοήσει κανείς ότι αντικειμενικοί λόγοι μπορούν να επιβάλλουν τη υποβολή μετά το όριο αυτό και οι πολίτες έχουν το δικαίωμα αυτό
  2. Η διαδικασία λειτουργίας επιτροπής πολλών μελών, εκτός ωραρίου έχει μεγάλη δαπάνη για το ΙΚΑ, ενώ είναι άσκοπη 
  3. Η διαδικασία αιτιολόγησης της εκπρόθεσμης υποβολής, μπορεί κάλλιστα να αντικατασταθεί με έγγραφη επίπληξη από τον κ. δ/ντη του καταστήματος του ΙΚΑ, υποδεικνύοντας και ζητώντας από τους πολίτες να είναι  συνεπείς. Επίσης ένα πρόστιμο π.χ. 10 - 20 € θα ήταν ανεκτό
  4. Οι πολίτες που είναι ασυνεπείς – κατά το ΙΚΑ – είναι συνήθως πονεμένοι και αδύναμοι πολίτες και θα πρέπει το ΙΚΑ να τους αντιμετωπίζει με καλοσύνη, επιείκεια και ανθρωπιά. Όταν εντοπίζει παράλογους, μάγκες ή απατεώνες, ας τους αντιμετωπίσει κατάλληλα
  5. Είναι απορίας άξιο τι θα συνέβαινε αν ο ενδιαφερόμενος δεν παρίστατο στην εκδίκαση της υπόθεσής του. Άγνωστο.
Ελπίζουμε ότι η διοίκηση του ΙΚΑ θα επανεξετάσει τις υφιστάμενες διαδικασίες χωρίς χρονοτριβή – αν και έπρεπε να το είχε κάνει το ίδιο από καιρό - και θα τις αντικαταστήσει με λογική και ενδιαφέρον για τους συναλλασσόμενους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου