Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2014

Μείωση των καπνιστών κατά 30% σε πέντε χρόνια …

Το θέαμα και η ατμόσφαιρα σε καφετέριες, ταβέρνες, νυχτερινά κέντρα και μπαρ «πιστοποιούν» την αδυναμία και αδιαφορία της Ελλάδας να εφαρμόσει τους νόμους της. 
  
Αυτήν τη στιγμή, η καθολική απαγόρευση του καπνίσματος σε κλειστούς δημόσιους χώρους βρίσκει εφαρμογή μόνο στα μέσα μαζικής μεταφοράς, σε μονάδες Υγείας (σε μεγάλο βαθμό, αλλά όχι απόλυτα) και σε κάποια καλά –και συνήθως ακριβά– εστιατόρια.

Σύμφωνα με τον καθηγητή Παναγιώτη Μπεχράκη, πρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής για τον Ελεγχο του Καπνίσματος και του Ευρωπαϊκού Δικτύου για τον Έλεγχο του Καπνίσματος (ENSP),  το παράδοξο είναι ότι παρά την αποδοχή της ιδέας της απαγόρευσης του καπνίσματος από το μεγάλο μέρος του πληθυσμού, οι διαχειριστές στις περισσότερες καφετέριες, μπαρ, ταβέρνες υποχωρούν στις ορέξεις των καπνιστών, επιβάλλοντας το παθητικό κάπνισμα στους θαμώνες. «Πρόκειται για μία απόλυτη παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των παιδιών, των γυναικών, των εγκύων, των εργαζομένων και των ευπαθών ομάδων πληθυσμού που είτε αποκλείονται από τη διασκέδαση είτε νοσούν διασκεδάζοντας», τονίζει ο κ. Μπεχράκης και προσθέτει: «Αυτήν τη στιγμή περισσότεροι από 30.000 Ελληνες εργαζόμενοι σε χώρους διασκέδασης και εστίασης εργάζονται υπό συνθήκες ορυχείων του 19ου αιώνα και ουδείς συνδικαλιστικός φορέας έχει ενδιαφερθεί. Τους προκαλώ να δώσουν απάντηση γιατί το κάνουν αυτό». (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ, 14.12.2014).

Ξευτίλα, ξευτίλα, ξευτίλα. Και παράβαση καθήκοντος από όλους τους αρμοδίους, συλλήβδην, παρατεταμένα. Και σύσταση και συμμορία αδίστακτων κακοποιών εις βάρος της Ελληνικής νεολαίας, μικρών κυρίως παιδιών και εργαζομένων.

Έχουμε γράψει αρκετές φορές για το θέμα, αλλά πέρα βρέχει – βλέπετε π.χ. http://simpleandclear.blogspot.gr/2013/05/31.html και http://simpleandclear.blogspot.gr/2014/10/blog-post.html κλπ..

Και οι κκ. εισαγγελείς συνεχίζουν τον μακάριο ύπνο τους.

Και ας λένε οι άχρηστοι αρμόδιοι ότι θέλουν!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου