Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου 2014

Μάλλον είναι πολλά αυτά που δεν γνωρίζουμε για τη χώρα μας …

Έπειτα από πέντε χρόνια λειτουργίας βλέπουμε το εντυπωσιακό νέο Θησαυροφυλάκιο της Τράπεζας των τραπεζών στη Θεσσαλονίκη, το οποίο σχεδίασαν οι καταξιωμένοι αρχιτέκτονες Πρόδρομος Νικηφορίδης και Μπερνάρ Κουόμο.
  
Η ΤτΕ σε μια αναπάντεχη αλλά ευχάριστη κίνηση «έσπασε» το άβατο του κτιρίου για μια μικρή ομάδα αρχιτεκτόνων και την «Κ» στο περιθώριο της διοργάνωσης Open House Thessaloniki. 

Ο νυχτερινός φωτισμός δημιουργεί μια εντυπωσιακή εικόνα στο κτίριο, καθώς το οικοδόμημα φωτίζεται από μέσα προς τα έξω, ενώ τα φωτιστικά στοιχεία ακολουθούν τους δομικούς άξονες της κατασκευής. (Φωτ: Γιώργης Γερόλυμπος) (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, 30 Νοεμβρίου 2014).

Εγώ τουλάχιστον δεν είχα ακούσει ποτέ για Θησαυροφυλάκιο, για κατασκευή κτηρίου, για πιθανή παροχή υπηρεσιών σε τρίτες χώρες κα.

Εξαιρετικά θετική η είδηση και η εικόνα από το εντυπωσιακό κτήριο και τις λειτουργίες του.

Αλλά γατί όλα αυτά στο σκότος και την αδιαφάνεια;

Δώστε κκ. αρμόδιοι την πρέπουσα δημοσιότητα και κάντε τους Έλληνες γνώστες των επιτευγμάτων της χώρας, των λειτουργιών της και των βημάτων προόδου που επιτυγχάνει.

Οι πολίτες δεν εχθροί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου