Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Σάββατο 13 Δεκεμβρίου 2014

Άποψη και Άποψη …

Δια βιάσαμε με ενδιαφέρον το άρθρο Επενδυτική επίθεση του κ. ΠΑΝΟΥ ΚΑΡΒΟΥΝΗ ( Ο κ. Πάνος Καρβούνης είναι επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα), στην  εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ της 7ης Δεκεμβρίου 2014). 
  
Χρήσιμο να κοινοποιούνταν οι απόψεις στελεχών και παραγόντων της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, ώστε να μαθαίνουν και οι πολίτες τι ακριβώς γίνεται στις Βρυξέλλες και πως βλέπουν τα πράγματα εκείνοι που μετέχουν του συστήματος, που μας καθοδηγεί και διαμορφώνει το μέλλον μας.

Θέλουμε να διατυπώσουμε ορισμένες σκέψεις μας, που δημιουργούνται και νομίζουμε ότι αφορούν όλους μας. Ακόμα και τους ηγέτες μας:

Ο κ. Καρβούνης λέει ότι το επενδυτικό σχέδιο της ΕΕ θα εστιάσει στους στρατηγικούς τομείς για την Ευρώπη, ενέργεια, μεταφορές, ευρυζωνικά δίκτυα, εκπαίδευση, έρευνα και καινοτομία.

Βλέπουμε ότι αμέσως η ελληνική κυβέρνηση αξιοποιεί τους πόρους της ΕΕ, προφανώς για αναπτυξιακούς σκοπούς εξαγγέλλοντας  «Επιδότηση 230 ευρώ για αγορά tablet και φθηνό internet σε 290.000 δικαιούχους …». Σχολιάσαμε την απόφαση αυτή  στο  http://simpleandclear.blogspot.gr/2014/12/230-tablet-internet-290000.html.

Αλλά πέραν αυτού, η απόφαση θα μπορούσε να είναι και πολύ θετική αν υπήρχε στην Ελλάδα και αλλού επαρκές και ουσιαστικό περιεχόμενο στον Παγκόσμιο Ιστό που θα συνέβαλλε στην έγκυρη πληροφόρηση και ενημέρωση των πολιτών. Ειδικά στην Ελλάδα αυτό δεν συμβαίνει και άρα ο εξοπλισμός μάλλον δεν θα χρησιμοποιηθεί επωφελώς.

Πρόκειται για παράδειγμα μεγάλης απόστασης μεταξύ εξαγγελιών και πραγματικότητας!

Στο παρελθόν έχουμε κάνει προτάσεις για αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών και δυνατοτήτων. Οι προτάσεις μας για:
  1. Πύλη Υγείας (βέπετε http://panecea.med.uoa.gr )
  2. Για παραγωγή πληροφοριακού υλικού στα πλαίσια της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης (βλέπετε http://simpleandclear.blogspot.gr/2009/01/blog-post_09.html)
  3. Για διαμόρφωση πύλης για τα μεγάλα έργα (βλέπετε http://simpleandclear.blogspot.gr/2012/10/normal-0-false-false-false-el-zh-cn-x_30.html )
  4. Για παραγωγή και διάθεση ειδήσεων και υλικού με θετικό περιεχόμενο (βλέπετε http://simpleandclear.blogspot.gr/2008/03/blog-post_6958.html , http://simpleandclear.blogspot.gr/2008/12/blog-post_27.html και άλλες στο Ημερολόγιο Απλά και Κατανοητά)
είτε αγνοούνται είτε πετάγονται στα σκουπίδια χωρίς απάντηση και χωρίς καμία επιχειρηματολογία περί του αχρήστου ή ανεφάρμοστου. Σημειώστε ότι τα σχόλια/προτάσεις αποστέλλονται σε όλους τους αρμοδίους υπουργούς και άλλους με ηλ. ταχυδρομείο).

Μεταξύ αυτών που αρνούνται το διάλογο και τη συζήτηση είναι και ο κ. Καρβούνης.

Εμείς ως πολίτες δεν έχουμε δύναμη και εργαλεία να σπάσουμε τους τοίχους της σιωπής που επιβάλλονται και περιορίζουν τους ορίζοντες και τις προοπτικές όλων μας και ιδιαιτέρα των νέων.

Να ελπίσουμε ότι θα αλλάξουν πολιτική οι κρατούντες;

Ευχαρίστως θα δεχθούμε κριτική και κυρίως συζήτηση επί των σχετικών θεμάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου