Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Σάββατο 6 Δεκεμβρίου 2014

Οι Βρετανοί δανείζουν γλυπτό του Παρθενώνα …

 
«… Στο Μουσείο Ερμιτάζ της Αγίας Πετρούπολης από το Βρετανικό Μουσείο ταξίδεψε ένα από τα γλυπτά του Παρθενώνα, το ακέφαλο άγαλμα του ποταμού Ιλισού από το δυτικό αέτωμα του ναού, για να εκτεθεί στο ρωσικό ίδρυμα …» (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, 5 Δεκεμβρίου 2014).

Εμείς δεν θα σταθούμε στην είδηση, αλλά στη φωτογραφία που μας υπενθύμισε ότι τα παιδιά που πηγαίνουν σχολείο στο Ηνωμένο Βασίλειο φορούν ειδικά ρούχα, με απόφαση του σχολείου και των γονέων.

Έτσι τα παιδιά έχουν την αίσθηση ότι έχουν ειδική σχέση με το σχολείο τους, που τα εφοδιάζει με πνευματικά εργαλεία και ταυτόχρονα απαιτεί από αυτά σεβασμό, προσήλωση στους κοινούς στόχους, πειθαρχία, καλλιέργεια αισθήματος υπερηφάνειας για το σχολείο και τους δασκάλους τους.

Καιρός να αναθεωρήσουμε πολλές προκαταλήψεις και αποφάσεις μας σχετικά με την εκπαίδευση, αρχής γενομένης από την εμφάνιση των μαθητών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου