Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Παρασκευή 26 Δεκεμβρίου 2014

Η διδαχή της παράνοιας ή η μαζική κοινωνική αυτοκτονία …

Το άρθρο του κ. ΠΑΣΧΟΥ ΜΑΝΔΡΑΒΕΛΗ «Η διδαχή της παράνοιας» (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ, 14.12.2014), μας έκανε να αγανακτήσουμε με αυτά που περιγράφει. Αν και σε όλους γνωστά και σε καθημερινή σχεδόν περιγραφή, ανταπόκριση, ρεπορτάζζζζ, και καυγάδες στην τιβί και τα ράδια!

«Σε ολόκληρο τον κόσμο η Παιδεία θεωρείται ευλογία. Ακόμη και στην Ελλάδα, οι παλιοί συνήθιζαν να λένε ότι «όπου ανοίγει ένα σχολείο, κλείνει μια φυλακή». Μόνο στην Ελλάδα της χαχαμπούχα εξέγερσης θα μπορούσε να θεωρηθεί κατάκτηση το κλείσιμο των σχολείων και των πανεπιστημιακών σχολών. Από την εποχή που χλευαζόταν το σύνθημα της ΚΝΕ «Πρώτοι στα μαθήματα, πρώτοι στον αγώνα» μέχρι τις καταλήψεις για ψύλλου πήδημα και μέχρι το σύνθημα που γράφτηκε με μαύρο … Κι ενώ κινδύνευσε να καεί η Αθήνα για την εκπαίδευση ενός μόνο νέου –και καταδικασθέντος για ληστεία τράπεζας–, το δικαίωμα στην Παιδεία χιλιάδων άλλων νέων καταπατείται καθημερινά από επαναστατημένα γκρουπούσκουλα που εμποδίζουν την εκπαιδευτική διαδικασία με τους συνήθεις αντιδημοκρατικούς τρόπους …».

Διαπιστώνουμε ότι έχουν επικρατήσει οι παρανοϊκοί στη δημόσια εκπαίδευση, χωρίς καμιά σχεδόν διαμαρτυρία γονέων και πνευματικών ταγών.

Πρόκειται περί παραδόσεως άνευ όρων και αποτελεί ΝΤΡΟΠΗ.

Η μετάβαση από τους μεγάλους δασκάλους και τους συνεπείς και τίμιους επαγγελματίες εκπαιδευτικούς, στους στρατευμένους άθλιους, ιδιοτελείς και αγράμματους συνδικαλιστές,  αποτελεί έγκλημα χωρίς τιμωρία και χωρίς προοπτική τιμωρίας.

Πρέπει άμεσα να βρεθούν λύσεις και να καθαρίσουμε την κόπρο του Αυγείου και στην εκπαίδευση.

Ίσως η παλιά μας πρόταση  (βλέπετε http://simpleandclear.blogspot.gr/p/blog-page_5.html), να ενδείκνυται ως αρχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου