Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2015

Η επικράτηση των ιερών σκουπιδιών …

Φαίνεται ότι είναι μεγάλη η επιπολαιότητα των Ελλήνων πολιτών και δε βάζουν κάτω το κεφάλι τους να σκεφτούν σοβαρά.

Προτιμούν να κάνουν σκέψεις συνήθως εκ του προχείρου, χωρίς γνώσεις, χωρίς ψυχραιμία, χωρίς να ακούνε κανένα άλλο παρά μόνο τον εαυτό τους, να μη διαβάζουν σχεδόν τίποτε άλλο παρά αθλητικές κωλοφυλλάδες (όταν διαβάζουν).

Φυσικά τα παραπάνω δεν αφορούν όλους τους Έλληνες, αλλά ένα ποσοστό ικανό όμως να αναδείξει ως πρώτη επιλογή του Ελληνικού λαού στις προσεχείς εκλογές, ανθρώπους που πριν 3-4 χρόνια δεν θα τους έδιναν καμιά σημασία και μερικούς θα τους έστελναν πεσκέσι στη δικαιοσύνη.

Αλλά και τώρα δεν πρέπει να τους δίνουμε καμιά σημασία γιατί δεν τους ακούμε να λένε τίποτε για τα ζέοντα θέματα της ελληνικής κοινωνίας.

Εσείς τους ακούσατε ποτέ να παρουσιάζουν κάποιο σχέδιο προγράμματος για την Υγεία, την εκπαίδευση, τη καινοτομία, την ανεργία, τις παραγωγικές δομές, τον πολιτισμό, τον εκσυγχρονισμό, τα διεθνή και ευρωπαϊκά ρεύματα, τις διεθνείς σχέσεις, το ρόλο της Ελλάδας στην έρευνα και τη τεχνολογία, την ανάδειξη και προστασία του περιβάλλοντος, την ενέργεια, την ποιότητα, τις υποδομές, τον πολιτισμό, την απονομή της δικαιοσύνης, την επιχειρηματικότητα, την πρωτογενή παραγωγή, τις μεταφορές, την αποκέντρωση κλπ., κλπ.

Τελικά το πολιτικό μας σύστημα είναι σαν τα σκουπίδια: δεν αρέσουν σε κανένα αλλά τα ανεχόμαστε, τα βλέπουμε μπροστά μας παντού, διαμαρτυρόμαστε συνέχεια, αλλά περιμένουμε κάποιον άλλο να τα μαζέψει και να τα εξαφανίσει. Και εν τω μεταξύ μάθαμε να ζούμε μα αυτά.

Έτσι απέκτησαν και τον τίτλο ιερά.

Και λογικά κατέχουμε την τελευταία θέση στην Ευρωπαϊκή κοινωνία. Ενώ το μέλλον μας προδιαγράφεται ζοφερό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου