Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2015

Βαρουφάκης ο Α’ …

Ο αστήρ ανατέλλει και υπόσχεται όλα θα γίνουν σωστά, κατανοητά, μόνο με θετικό αποτέλεσμα για τη χώρα, αλλά σε συμφωνία με τις αρχές, τις αξίες και τη λογική ΣΥΡΙΖΑ. Και τα τρία δεν φαίνεται να τα κατέχει κανένας και κανένας πολίτης φαίνεται να μην έχει πειστεί από τις δηλώσεις των στελεχών του, ότι είναι τουλάχιστον κατανοητά στους ίδιους.

Στεκόμαστε στα θετικά των δηλώσων Βαρουφράκη (συνέντευξη στην εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, Σάββατο 24 Ιανουαρίου 2015) λέει μεταξύ των άλλων:

1.    Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν διακατέχεται από ρεβανσιστικές διαθέσεις
2.    Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι υπέρμαχος των μεταρρυθμίσεων
3.    Ο ΣΥΡΙΖΑ θα ενεργεί πάντοτε εντός του Ευρωπαϊκού πλαισίου

Ας ευχηθούμε ότι δεν πρόκειται για μερικές ακόμα προεκλογικές υποσχέσεις.

ΥΓ: Καθηγητής πανεπιστημίου εν ενεργεία, που γίνεται πολιτικός και υπερασπίζεται το κόμμα του με οικονομικές θεωρίες, δεν έχει θέση στο πανεπιστήμιο, ως αναξιόπιστος.

Αφού ο κ. Βαρουφάκης ήθελε να γίνει πολίτικός, έπρεπε πρώτα να παραιτηθεί από καθηγητής και κατόπιν να εξασκήσει την πολιτική όπως θέλει. Η πολιτική διαδρομή από τη ζεστασιά και τα προνόμια των πανεπιστημιακών γραφείων και τη συνεπακόλουθη κάποιας εξασφάλισης ακαδημαϊκής εγκυρότητας είναι – για να το πούμε κομψά – μπαγαποντιά και εμπαιγμός.

ΣΣ: Το σχόλιο γράφτηκε πριν τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου