Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2015

Η αυλή των θαυμάτων …

Η Ελλάδα αποδεικνύει για ακόμα μια φορά ότι παίρνει δικαίως το χαρακτηρισμό ως η περίφημη αυλή των θαυμάτων.

Πολίτες μονίμως διαμαρτυρόμενοι, για όλα και για όλους, αλλά επιεικείς και με χωρίς καμιά αξιολόγηση του εαυτού τους, της λογικής των και των πράξεών τους.

Ακολουθούν τους λαοπλάνους, ενώ δουλεύουν σκληρά για να φροντίζουν την οικογένειά τους. Θέλουν την αλλαγή, αλλά σε λάθος χρόνο, επιλέγοντας ακατάλληλους ηγέτες. Πολεμάνε τις αλλαγές όταν κρίνουν ότι θίγονται άμεσα τα συμφέροντά τους, ενώ αδιαφορούν πλήρως για το κοινωνικό καλό και τις προοπτικές. Οι πολιτικοί έμαθαν τα χούγια τους και τους χορηγούν λύσεις και δυνατότητες σε μικρές δόσεις – ακόμα και παράνομες ή διεφθαρμένες - και έτσι σιγά σιγά εθίζονται και δεν αντιλαμβάνονται τη μεγάλη παγίδα. Αποδέχονται ολοένα και μεγαλύτερες δόσεις διαπλοκής και διαφθοράς, ενώ είναι πάντοτε εναντίον της αποδοχής των, όταν συζητούν.

Τα παραδείγματα παντού, πολλά και προκλητικά.

Ίσως το μεγαλύτερο δράμα της χώρας μετά το 1981 είναι ότι και οι ευρωπαίοι, χρηματοδότησαν τις πολιτικές αυτές γενναιόδωρα, χωρίς ενδιαφέρον για την αξιοποίησή των πόρων. Αδιαφορούν ακόμα και τώρα και δεν θέλουν να δουν τους Έλληνες να ακολουθούν τα ευρωπαϊκά πρότυπα και τους κανόνες.

Τα αποτελέσματα θα λάβουν καθοριστική για το μέλλον πιστεύουμε μορφή σήμερα, 25 Ιανουαρίου 2015.

Ας ευχηθούμε ότι δεν θα πρόκειται για μια νέα άλωση και ημερομηνία μνημόσυνων των επερχόμενων γενεών.
 
ΣΣ: Το σχόλιο αυτό γράφτηκε την ημέρα των εκλογών, 25 Ιανουαρίου 2015

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου