Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2015

Άλλο επιτελικός σχεδιασμός, άλλο δημόσια διοίκηση …

Ένα από τα μείζονα προβλήματα των κυβερνήσεων και της διοίκησης είναι η «διαπλοκή» μεταξύ επιτελικού σχεδιασμού, δημόσιας διοικήσεως και καθημερινής διαχείρισης.

Στο απαρχαιωμένο ελληνικό σύστημα αυτά συνυπάρχουν ή καλύτερα τα διαχειρίζεται ένας υπουργός αφέντης και είναι προφανές ότι επιβάλλονται οι απόψεις του, δεν φαίνεται να είναι σε θέση να παρακολουθεί τις διεθνείς εξελίξεις και γονατίζει κάτω από το βάρος των καθημερινών προβλημάτων. Στην εικόνα αυτή μπορείτε εύκολα να προσθέσετε τις πιέσεις των ΜΜΕ και των κάθε είδους διαπλοκών που λειτουργούν, αναπτύσσονται και επιβάλλονται κατά βούληση.

Η διοίκηση πρέπει να είναι εντελώς αυτόνομη και να επιβάλλει τους νόμους και τις προβλέψεις των. Ασφαλώς μπορεί και πρέπει να κάνει και εισηγήσεις για βελτιώσεις, εκσυγχρονισμό, καινοτομίες και αποτελεσματικότητα.

Οι πολιτικές, οι στρατηγικές, οι τακτικές και τα προγράμματα πρέπει να διαμορφώνονται σε επιτελικό επίπεδο από αυστηρά επιλεγμένα επιτελεία, μηχανισμούς προοπτικής διερεύνησης, συνεχούς αξιολόγησης και αποτίμησης των αποτελεσμάτων και φυσικά εξειδικευμένες ομάδες και φορείς, δημόσιους ή ιδιωτικούς .

Αυτά που επιχειρεί τώρα η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι σοβαρές μεταρρυθμίσεις και καινοτομίες. Είναι εξωραϊσμός αλλά Γεωργάκη Παπανδρέου, που δεν απέδωσε τίποτε και οδήγησε στην επαναφορά του παλαιού μοντέλου διακυβέρνησης της περιόδου Σαμαρά.

Και δυστυχώς δεν ακούσαμε τίποτε – ίσως να ακούσουμε στις προγραμματικές δηλώσεις της κυβερνήσεως – για αποκέντρωση και ανάθεση αρμοδιοτήτων και πόρων.

Οι περισσότεροι υπουργοί θα αυτονομηθούν, θα κουραστούν γρήγορα, θα περιπέσουν στη δίνη της καθημερινότητας και θα λυγίσουν κάτω από τον όγκο των μικρών προβλημάτων που θα πρέπει να διαχειριστούν.

Σύντομα επίσης θα βραχυκυκλωθούν από τους διαπλεκόμενους, τις συντεχνίες, τους καθημερινούς απεργούς και την επίκληση των αριστερών ιδεοληψιών τους.

Το μέλλον δεν προοιωνίζεται ρόδινο, ούτε καν ευχάριστο.

ΥΓ: Δείτε και την πρότασή μας http://simpleandclear.blogspot.gr/2010/09/blog-post_28.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου