Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2015

Η διεθνής αγορά πετρελαίου μοιάζει πλέον με τη χρηματιστηριακή …

Από το άρθρο της κας ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ ΚΑΠΕΡΝΑΡΑΚΟΥ (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ 22.02.2015), μας έκανε εντύπωση το παρακάτω απόσπασμα:
Η αμερικανική παραγωγή σχιστολιθικού πετρελαίου έχει αλλάξει άρδην τα δεδομένα στην αγορά πετρελαίου, αλλά και τις συνήθειες των traders, που πλέον μελετούν με μεγάλη προσοχή τα στοιχεία που σχετίζονται με την προσφορά.
«Οι Αμερικανοί άλλαξαν τις ισορροπίες Για τον Αλαν Γκρίνσπαν, τον πρώην πρόεδρο της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ και γκουρού των αγορών, η επανάσταση που προκλήθηκε πέρυσι με τη σχιστολιθική παραγωγή πετρελαίου και φυσικού αερίου των ΗΠΑ έφερε τέτοιες γεωπολιτικές μεταβολές, τις οποίες δύσκολα θα επιτύγχανε η χώρα διά της διπλωματικής οδού. Οι τιμές του πετρελαίου καταβαραθρώθηκαν περισσότερο από 50% και αυτό, σε συνδυασμό με την υποχώρηση του ρουβλίου, επέφερε καίριο πλήγμα στη ρωσική οικονομία. Ανάλογα πλήγματα εξαιτίας του φθηνού πετρελαίου υπέστησαν και οι οικονομίες της Βενεζουέλας και του Ιράν. Οπως εξηγεί στους Financial Times ο κ. Γκρίνσπαν, αυτές οι μεταβολές ωφέλησαν κυρίως τις ΗΠΑ και τους συμμάχους τους. Θεμελιώδης λόγος της πτώσης της τιμής ήταν η ανάπτυξη τεχνολογίας από τις ΗΠΑ για την εκμετάλλευση σχιστολιθικών κοιτασμάτων. Η αμερικανική παραγωγή αυξήθηκε και το χάσμα μεταξύ προσφοράς και ζήτησης διευρύνθηκε σημαντικά. Η δε Σ. Αραβία, αντιμέτωπη με την υπερπροσφορά «μαύρου χρυσού», δεν μείωσε την παραγωγή για να στηρίξει τις τιμές. Εγκατέλειψε τον ηγετικό της ρόλο και προτίμησε να περιφρουρήσει το μερίδιό της στην αγορά».

Είμαστε της άποψης ότι όλοι πρέπει να λάβουμε υπόψη μας τις επελθούσες και επερχόμενες αλλαγές και δη οι κυβερνητικοί παράγοντες και οι μηχανισμοί (αν υπάρχουν) του κράτους.

Περιμένουμε να δούμε συζητήσεις επί των θεμάτων αυτών και τα σχέδια πολιτικών επί των καυσίμων και της ενέργειας.

Ή μήπως ζητούμε καλλιγραφίες από τον κώλο της μυλωνούς;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου