Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2015

Μήνυμα περαιτέρω συνεργασίας της Ελλάδας προς την Κίνα …

Σαφές μήνυμα προς το Πεκίνο, πως η Αθήνα όχι μόνον στηρίζει τις υπάρχουσες επενδύσεις της Κίνας στην Ελλάδα αλλά και επιδιώκει περαιτέρω ανάπτυξη της οικονομικής συνεργασίας των δύο χωρών, έστειλε ο πρωθυπουργός Α. Τσίπρας. Μιλώντας επί του καταστρώματος της ναυαρχίδας της κινεζικής μοίρας πολεμικών πλοίων, που έχει αγκυροβολήσει στο λιμάνι του Πειραιά σε δεξίωση επί τη ευκαιρία της κινεζικής πρωτοχρονιάς, τόνισε πως η Ελλάδα στηρίζει το σχέδιο της Κίνας για τον θαλάσσιο «δρόμο του μεταξιού», που θα ενώσει την Ασία με την Ευρώπη με κομβικό σημείο το λιμάνι του Πειραιά.
Ο κ. Τσίπρας απέστειλε σαφές μήνυμα όχι μόνο ότι στηρίζει τις επενδύσεις της Κίνας στην Ελλάδα, αλλά επιδιώκει περαιτέρω ανάπτυξη της οικονομικής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών.
«Αποδίδουμε ιδιαίτερη σημασία στις υπάρχουσες δραστηριότητες της Κίνας στη χώρα μας συμπεριλαμβανομένης της Cosco» τόνισε ο πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια της τελετής.

Οι διαβεβαιώσεις αυτές έρχονται έπειτα από ένα διάστημα κατά το οποίο οι αρχικές εξαγγελίες της κυβέρνησης σχετικά με τις ιδιωτικοποιήσεις αλλά και το λιμάνι του Πειραιά προκάλεσαν έντονη νευρικότητα στο Πεκίνο και πυροδότησαν σειρά διπλωματικών επαφών, που κορυφώθηκαν με την τηλεφωνική συνομιλία του πρωθυπουργού με τον Κινέζο ομόλογό του προ δεκαημέρου.

Σημειολογικά σημαντικό κρίνεται επίσης, πως τις χθεσινοβραδινές δηλώσεις του Α. Τσίπρα, που είχαν σαφή χαρακτήρα οικονομικής διπλωματίας, την ευκαιρία να παρακολουθήσουν είχαν –παρόντες επί της φρεγάτας Changbai Shan και στεκόμενοι στο πλευρό του– όχι μόνον ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Π. Καμμένος και ο αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας Θ. Δρίτσας, αλλά και ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Π. Λαφαζάνης, η αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Νάντια Βαλαβάνη, ο αναπληρωτής υπουργός Αμυνας Κ. Ησυχος και ο πρόεδρος της ΟΛΠ Α.Ε. Γ. Ανωμερίτης.
(ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, 20 Φεβρουαρίου 2015).

Καλώς ήλθατε εξοχότατε κ. πρωθυπουργέ στη διεθνή λογική και στο πραγματισμό (ρεαλισμό).

Ελπίζουμε ότι και όλοι οι προαναφερθέντες υπουργοί και στελέχη να πήραν το προσβλητικό για αυτούς μάθημα. Αλλά εδώ δεν είναι Ιαπωνία για να κάνουν χαρακίρι. Ούτε φαίνεται να διαθέτουν ίχνος φιλότιμου. Αλλιώς θα είχαν όλοι αυτοί παραιτηθεί άμεσα, εκτός και αν παίζετε και εσείς θέατρο μαζί τους, για να ησυχάσουν πολίτες και διεθνές ακροατήριο.

Ελπίζουμε να είστε ειλικρινής, αλλά δεν μπορείτε να αφήνετε κάθε πικραμένο να κάνει πολιτική και μετά εσείς να αναζητάτε ευκαιρίες – να έλθουν ας πούμε οι στόλοι στον Πειραιά και να αναφωνούμε και πάλι όλοι το εξαιρετικό «κορίτσια ο στόλος»  - για να συμμαζέψετε τις παράλογες και επικίνδυνες εξαγγελίες των ακατάλληλων κυβερνητικών στελεχών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου