Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Τρίτη 3 Φεβρουαρίου 2015

Εκλεκτός των ΜΜΕ και ανέξοδη προβολή του αντισυμβατικού …

Παρακολουθούμε τις ημέρες αυτές μετά την εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στη χρεωκοπημένη και παραπαίουσα Ελλάδα του 2015, τη δημιουργία ενός άνακτα των ΜΜΕ.

Δημιουργία που οφείλεται στην παγκόσμια παρακμή και τον εύκολο πλουτισμό, ελέω εστίασης της προσοχής των καταναλωτών, των μετρήσεων ακροαματικότητας και τηλεθέασης και του άκρως εφήμερου.

Στο συνηθισμένο πλέον παίγνιο μετέχουν όλες τα συγκροτήματα, σε όλες τις χώρες, σε κάθε μήκος και πλάτος του πλανήτη. Ο μιμητισμός, η παραπλάνηση και η κακή αντιγραφή, έγιναν θέσφατα και τρόπος επιβολής και πλουτισμού, καταρράκωσης των αρχών και της αξιοκρατίας.

Το σύστημα στηρίζεται σε επιχειρηματίες, που με τη σειρά τους στηρίζονται σε πρόθυμους δημοσιογράφους έτοιμους για όλα, άφθονα παραδείγματα εύκολου πλουτισμού και γρήγορη λήθη χωρίς συνέπειες. Μέχρι να ανακαλυφθεί ο επόμενος αστέρας, να εντυπωσιαστούν τα πλήθη. Και πάλι στρίψιμο μέχρι τα όρια και λήθη, πριν πεταχτούν όλα στα σκουπίδια.

Το σύγχρονο και επίκαιρο παράδειγμα είναι η ενασχόληση με τις χωρίς ενδιαφέρον ενδυματολογικές επιλογές και κινήσεις του νέου υπουργού οικονομικών της Ελλάδας, του κ. Γιάννη Βαρουφάκη.

Θεμιτό να ασχοληθεί κανείς με τις πνευματικές του ικανότητες, τις απόψεις του, τις θεωρίες του, τη λογική της κυβερνήσεως στην οποία μετέχει, τις στρατηγικές επιλογές της και τον τρόπο που διαπραγματεύεται.

Δεν πρέπει να αφορούν κανένα το ντύσιμό του, η προσωπική του εμφάνιση, ο τονισμός των προσωπικών και οικογενειακών επιλογών του.

Η τρομακτική δημοσιότητα στο προσώπου του κ. Βαρουφάκη φέρνει σε δεύτερη μοίρα την Ελλάδα, τη κυβέρνηση, τις πολιτικές της, τον πρωθυπουργό.

Περισσότερο όμως από όλα αγνοεί επιδεικτικά και προκλητικά τους Έλληνες πολίτες και τα προβλήματά τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου